Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Культура національних меншин – невід’ємна складова української культури

Шалений розвиток глобального світу вніс істотні корективи до етнічної мапи України. В структурі її населення з’явилися досить численні національні меншини, які стали невід’ємною частиною образу сучасної України. Актуальним для нашої держави стає формування єдиного соціокультурного простору, який сприяв ствердженню та збереженню національної скарбниці кожної етнічної одиниці.

Сьогодні, в рамках заходів з реалізації у регіонах завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин» відбулось засідання «круглого столу» за темою «Культура національних меншин – невід’ємна складова української культури».

В засіданні взяли участь голова районної ради Денис Калінін, заступник голови райдержадміністрації Любов Ханенко, керівник районного товариства греків «Афон» Катерина Луценко та керівник районної громадської організації «Вірменське товариство культурних зв’язків» Лоліта Мартиросян, начальник відділу культури і туризму Тетяна Шаталінська, представники музею – заповідника «Садиба Попова», центральної бібліотечної системи та інші.

 Під час «круглого столу» обговорювались наступні питання:

- збереження національних традицій та цінностей культури національних меншин району;

- культура національних меншин – невід’ємна складова української культури;

- бібліотека як міжнаціональний центр духовного надбання;

- залучення молоді до збереження національних традицій та цінностей культури національних меншин;

- Новоросія - поліетничний край;

- взаємодія громадських організацій національних меншин з органами державної влади та місцевого самоврядування».

 Відкриваючи засідання, Л.Ханенко наголосила, що наш район – багатонаціональний, в ньому мешкають представники більш ніж 130 національностей. Завдання влади – чітко дотримуватись принципів зміцнення міжнаціональної злагоди та взаєморозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин, які проживають на території району. Саме таке завдання ставить перед органами влади Президент України В.Ф.Янукович. Основною метою райдержадміністрації при взаємодії з громадськими організаціями національних меншин є створення необхідних умов для збереження їх мовної та етнічної самобутності, всебічна підтримка.

  Денис Калінін зазначив: «Одне з головних завдань, які перед нами ставить Президент України Віктор Янукович - підтримка атмосфери толерантності, запобігання міжнаціональної напруги та конфліктів. Необхідно об’єднувати представників всіх національностей навколо Української державності та загальнолюдських цінностей».

Цікавими, змістовними та емоційними були виступи голови вірменського товариства Л.Мартиросян, директора центральної бібліотечної системи В.Усової, заступника директора музею – заповідника «Садиба Попова».

Підсумовуючи свій виступ, голова товариства греків «Афон» К.Луценко підкреслила, що всім потрібно пам’ятати, що «Ми - Українські».

 Учасники «круглого столу» активно приймали участь в обговоренні актуальних проблем та шукали шляхи їх вирішення.

 Підсумком засідання стало затвердження Резолюції, яка направлена на проведення ряду заходів, які будуть сприяти збереженню та розвитку національної спадщини нашої держави, зосередять увагу на вихованні толерантності до представників інших культур та встановлення міжкультурного діалогу.

 Також учасники «круглого столу» відвідали книжкову виставку «Ми різні, але ми єдині».

 

середа, 06 Листопада 2013 07:48 | Переглядів: 614

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]