Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Екологія, дороги, молодь

Відбулося розширене засідання Громадської ради при РДА, яку провела голова ради Катерина Луценко. На ньому були присутні голова райдержадміністрації Сергій Джуган та його заступники, голова районної ради Денис Калінін, голова Василівської міської ради Сергій Лобинцев, представники районного відділу міліції та ДАЇ, соціальні служби, члени Молодіжної ради району...

Керівник виконавчої влади району, звертаючись до учасників зібрання, говорив про співпрацю влади і громадськості, розвиток громадянського суспільства та залучення громадськості до формування і реалізації державної й регіональної по-літики у світлі реалізації в регіонах завдань Президента України. Сергій Васильович відзначив, що Громадська рада у районі працює на повну потужність, постійно порушує важливі питання життєдіяльності району, серед яких благоустрій, виховання молоді, розвиток району...

Розглянули питання, які неодноразово порушували на попередніх засіданнях ради: відповіді на запити Громадської ради щодо діяльності ПАТ "Агропромислова компанія" та розміщення дорожніх знаків у Василівці, екологічні проблеми.

Стосовно екологічної ситуації, а саме забруднення повітря на західній частині міста у зв'язку з діяльністю ПАТ "Агропромислова компанія", доповідали заступник голови РДА Василь Зайцев та головний інженер підприємства Віталіна Сторонська.

Василь Іванович зауважив, що дане підприємство важливий промисловий об'єкт, тож воно повинно розвиватися й надалі, але поряд з цим буде і активно поліпшувати екологічну ситуацію.

Віталіна Анатоліївна запевнила, що всі необхідні умови та приписи, а також санітарні норми підприємство неухильно виконує:

— Щоквартально проводимо моніторинг повітря і показники не перевищують відповідні ліміти. Гній оброблюємо біофітом та органіксом. Плануємо завершити озеленення прилеглої території. Всі зобов'язання, які на себе беремо, виконуємо!

Громадська рада надала підприємству три місяці, аби покращити екологічну ситуації і зажадала письмового звіту про роботу у цьому напрямку.

Гостро говорили і про дороги та дорожні знаки у Василівці. Доповідали перший заступник голови РДА Михайло Солопов, начальник ДАІ Андрій Сохань, мер міста Сергій Лобинцев.

Окремо члени Громадської ради поцікавилися вулицею Миру, на якій кілька місяців тому були проведені роботи по підготовці дорожніх ям до ремонту, а також стосовно траншеї уздовж дороги. До сьогодні ями не засипані і суттєво ускладнюють проїзд авто. Не краща ситуація і на вул. Каховська, де терміново слід розрівняти певні ділянки вулиці грейдером, на яких немає асфальту.

— Підготовка ям по вулиці Миру була проведена без дозволу міської ради. На сьогодні недостатньо фінансування для того, щоб провести за-планований ремонт, але ми шукаємо альтернативне рішення, відсипимо їх граншлаком. Дорогу на Каховській неможливо розрівняти грейдером, через асфальтне покриття, яке є уздовж всієї вулиці. Дорожні знаки у місті також потребують уваги, бо на 99,9% застаріли, і, звичайно ж, фінансування. Взагалі міська рада веде роботу по різних напрямках. Окрім того, нам вдалося повністю освітити такі вулиці як Леніна, Театральна, Миру, Чекістів, Чкалова, Шевченка, Богдана Хмельницького. На жаль, на те, що заплановано, не вистачає коштів, — зазначив Сергій Лобинцев.

Запитали у мера і про перевезення, так як мешканці західної частини міста звертаються з проханням організувати громадський транспорт. Сергій Валентинович повідомив, що такі перевезення стануть можливими лише після того, як буде зроблена дорога по вул. Миру. Саме такі умови висувають перевізники. Це питання, як замкнене коло, залежить від фінансування, якого на сьогодні недостатньо, щоб завершити усі необхідні роботи, котрі ведуться на вулиці.

Далі перейшли до не менш хвилюючого — про стан розвитку молодіжної політики у районі: морально-правові аспекти та взаємодія всіх зацікавлених сторін. Доповідали заступник голови РДА Любов Ханенко та начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Віталій Онищенко. Наголос зроблено на організації корисного дозвілля, продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім та у нічний час...

Після обговорення порядку денного прийняте рішення проводити такі засідання лише по одному конкретному питанню, так як підняті проблеми дуже важливі для суспільства, тож їм необхідно приділяти максимум уваги та розглядати більш розширено.

Байдужих на засіданні не було, всі активно обговонрювали проблеми, вносили пропозиції. І всі сподіваються на результат.

Анна ШАПОВАЛОВА

 

 

 

 

вівторок, 12 Листопада 2013 09:38 | Переглядів: 824

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]