Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Починали у 1869. Побудувалися — 25 років тому

В житті людини найважливіші моменти становлення її, як особистості, починаються із школи. Якою б не була людина в шкільні роки, такою вона залишається і в подальшому. Формує світогляд, дарує знання, всебічно виховує своїх учнів ось вже 25 років й Приморська ЗОШ І-ІІ ступенів №1. Саме стільки вона кожного ранку відчиняє свої двері, залучає в особливий світ науки школярів і вчителів.

Насправді ж, історія школи починається з 1869 року. Її перша назва — Цариценокутська середня школа. І було тут 4 навчальних корпуси — початкових, середніх і старших класів, майстерня, бібліотека та їдальня. Корпуси були розкидані один від одного на відстані майже 1 км й опалювалися пічками.

На початку 70-х років в селі побудували нову середню школу, тож у зв'язку з цим наша Альма-матер стала Приморською восьмирічкою №1. З 1985 року очолила наш колектив мудра та вольова, енергійна жінка Галина Кузьменко.

Нелегким видався її перший рік на посаді директора: потрібно було прибрати старі дерева зі шкільного подвір'я, замінити двері, відремонтувати печі в класах. Аварійний стан школи вимагав рішучих дій. Куди тільки не зверталася Галина Петрівна! І звідусіль чула тільки відмову: "Коштів немає". Лише звернувшись до ЦК КПУ України, отримала позитивну відповідь щодо побудови та фінансування школи. З бюджету обласної ради були виділені кошти, частково — з радгоспу "Першотравневий".

І почалися нові клопоти: до кінця року треба було встигнути зробити проектну документацію, тож директору доводилося неодноразово їздити до проектного інституту. Тільки завдяки теплому й відповідальному ставленню працівників та головного інженера цього інституту проект був завершений вчасно.

А попереду — будівництво школи, яку збудували за 1,5 роки. Затишна новобудова, привітно розкривши двері у світ знань, прийняла у свої стіни 110 учнів.

Педагогічний колектив, директор, учні разом доклали максимум зусиль, аби у новій школі всі були єдиною родиною. Вчителі знаходили час і для навчання, і для виховання молодого покоління, і для того, щоб освітній заклад став ще кращим. До пізнього вечора ремонтували коридори школи, спортивний зал, оздоблювали класи.

Розпочали і роботу по благоустрою шкільного подвір'я, саджали клумби, дерева та кущі. Ця ділянка враз засяяла красою. І хоча було зовсім нелегко, проте Галина Петрівна і вчителі зуміли оселити в дитячих душах надію і віру в свої сили.

З року в рік школа жила своїм життям, удосконалювалася, оновлювалася, зустрічала поважних гостей, обмінювалася досвідом... І сьогодні з гордістю можемо сказати: ми пишаємося своєю історією, випускниками, вчителями, тим, що сьогодні святкуємо свій прекрасний ювілей.

З 2004 року Приморську ЗОШ №1 очолив Володимир Божко — досвідчений, творчий педагог, керівник з великим почуттям відповідальності за долю колективу й навчального закладу. Нелегко сьогодні бути директором сільської школи, але у Володимира Івановича великі плани на майбутнє, які при підтримці колективу і батьків обов'язково реалізуються.

За час свого існування школа стала центром освіти, виховання і культури у рідному селі. У ній склалися свої традиції і, сподіваємося, попереду ще багато хорошого, цікавого, невідомого...

З цієї чудової нагоди — ювілею школи — бажаємо вчителям терпіння і здоров'я, творчих успіхів в реалізації нових ідей та в підкоренні вершини педагогічного Олімпу, а учням — вирости хорошими людьми. Нехай в Приморській школі завжди царить дух творчості і взаєморозуміння.

Ірина Божко, Софія Чернова, вчителі

 

 

 

 

вівторок, 12 Листопада 2013 10:01 | Переглядів: 634

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]