Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Майбутнє громади не лише в руках інвестора

Днями голова РДА Сергій Джуган, голова райради Денис Калінін зустрічалися з жителями П’ятихатської сільради (с. Мала Щербаки) та смт. Степногірська. У зв’язку з тим що на цих територіях планує розгортати свою виробничу діяльність з видобутку марганцевої руди підприємство китайського інвестора «Будівельник-2007», у мешканців цих громад виникає чимало запитань.

То ж керівники району приїхали, аби ширше поінформувати людей про плани інвестора і можливу перспективу розвитку територій згідно реалізації в регіонах завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики. Як повідомив голова РДА Сергій Джуган, зараз вже завершуються роботи з виготовлення необхідної документації (на 90 % практично готова), то ж, якщо до кінця року все устаткують, то з нового сюди планують приїхати перші будівельні бригади. На початковому етапі будівництва будуть задіяні близько 150 осіб. Керівники підприємства та інженерно-технічні працівники прибудуть з Китаю, а основну масу робітників складатимуть наші земляки. Принаймні, про це йшлося на попередніх перемовах районного керівництва з представниками фірми. Загалом у майбутньому на виробництві буде працювати понад 2100 осіб.

Майбутній комбінат включатиме 2 підприємства: з видобутку руди та з її збагачення. До речі, пласти руди залягають на глибині 30-100 метрів. Будуватиметься чотири шахтні стволи.

На сьогоднішній день існують ще певні труднощі з вирішенням земельних питань. Адже розпорядженням голови облдержадміністрації «Будівельнику-2007» для його промислових потреб було виділено 270 га землі. Та декілька людських паїв підпадає під цю площу. Отож, щоб правильно вирішити і узгодити усі ці питання, за дорученням керівництва району працівники відділу держземагенства надіслали запити до своїх вищих інстанцій з проханням дати точне роз’яснення щодо вирішення даної проблеми, оскільки у земельному законодавстві останнім часом постійно відбуваються зміни.

Звісно, у присутніх виникло чимало запитань стосовно майбутнього їхніх населених пунктів та самого комбінату. Зокрема, де він буде зареєстрований і чий бюджет буде наповнювати? Якою буде заробітна плата робітників? Як впливатиме на соціально-економічний розвиток територій?. Наскільки шкідливим буде підприємство для оточуючого середовища?...

Голова райдержадміністрації наголосив, що найближчим часом на території даних громад пройдуть громадські слухання за участю представників китайської сторони і тоді на всі ці запитання люди зможуть отримати конкретні відповіді із вуст тих, хто за це відповідатиме. Зі свого боку керівник району підкреслив, що районна влада готова до співпраці зі своєю громадою, готова відстоювати її принципові інтереси перед інвестором, а для цього, звісно, зустрічатися і вести конструктивні діалоги. Головне, аби самі жителі даних населених пунктів, проявили свою громадську активність та прийшли на громадські слухання і долучилися до вирішення такого важливого питання, як будівництво нової шахти. Адже воно внесе корективи не лише у їхнє сьогодення, а ще у майбутнє декількох наступних поколінь.

Світлана Лобач

 

четвер, 14 Листопада 2013 10:33 | Переглядів: 539

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]