Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Президент України відвідав Запорізький перинатальний центр

У рамках робочої поїздки до Запорізької області Президент України Віктор Янукович відвідав обласний перинатальний центр, реконструкція якого була розпочата у вересні 2012 року. Главу держави супроводжували голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, голова облради Віктор Межейко та Запорізький міський голова Олександр Сін. Перинатальні центри, яких в Україні вже понад 10, створюють у рамках реалізації національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства». Запорізький обласний центр розрахований на 124 ліжка, орієнтовна потужність закладу - близько 2700 пологів щороку. Відкриття акушерського корпусу заплановане на грудень поточного року.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко ознайомив Президента України Віктора Януковича з ходом ремонтих робіт і продемонстрував на інформаційних стендах етапи реконструкції.

Головний лікар центру Олександр Кирилюк надав Главі держави вичерпну інформацію про основні напрямки діяльності закладу та провів палатами й кабінетами акушерського корпусу, показав сучасне обладнання, яке вже встановлене.

Президент України також поспілкувався з медиками, які працюватимуть у закладі.

За словами керівника держави, після відкриття таких центрів у інших регіонах країни вдалося знизити рівень материнської смертності на 24%, а дитячої – на 11%.

- Однак я переконаний, що жоден перинатальний центр не допоможе, якщо в ньому не будуть працювати висококласні спеціалісти, які постійно працюють над удосконаленням свого фахового рівня. Знаю, ви це також усвідомлюєте та готові забезпечити якісну роботу цього закладу, - відзначив Віктор Янукович.

Також Глава держави пообіцяв, що з боку влади будуть докладатись усі зусилля для того, щоб оплата праці медпрацівників буда гідною. Так, тільки за останні роки зарплата медиків зросла на 80%. Зокрема, в Запорізькій області їх середня заробітна становить 2485 грн.

- Ми і далі йтимемо цим шляхом, - запевнив присутніх Віктор Янукович.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

 

четвер, 14 Листопада 2013 14:03 | Переглядів: 552

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]