Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Зростання внутрішнього ринку - найважливіша умова стійкого розвитку металургії та запорука стабільного попиту на її продукцію - Віктор Янукович

Перебуваючи з робочою поїздкою в Запорізькій області, Президент України Віктор Янукович взяв участь в урочистостях з нагоди 80-ї річниці металургійного комбінату «Запоріжсталь». Главу держави супроводжували голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, його заступники, голова обласної ради Віктор Межейко та інші представники влади.

Вітаючі запоріжсталівців з ювілеєм комбінату, Президент наголосив, що український металургійний комплекс - це фундамент економічної потужності нашої країни, основа її конкурентного потенціалу.

- «Запоріжсталь» - це найважливіша ланка та один із флагманів чорної металургії України. Підприємство сьогодні, як і багато років тому, відіграє значну роль у житті країни, входить до п'ятірки найбільших підприємств держави. Стабільна робота «Запоріжсталі» - це стійке надходження в Україну валютної виручки, це надійне джерело доходів Державного бюджету, - зазначив Віктор Янукович.

За словами Глави держави, все це разом допомагає підвищувати рівень життя наших громадян, рівень їхнього соціального захисту. Також додав, що підприємство продовжує рости й розвиватися не тільки за обсягами та якістю продукції, а й за рівнем заробітної плати працівників.

- Досягнення всього колективу заводу - це масштабна модернізація та введення в 2013 році в дію комплексу нового обладнання. Це дуже важливо, оскільки останніми роками конкуренція на світовому ринку металопродукції стає дедалі жорсткішою, і я впевнений, вона й далі посилюватиметься, - зазначив Віктор Янукович.

Президент наголосив, що стратегічний пріоритет промислової політики - це, перш за все, технічне переоснащення та структурно-інноваційне перетворення металургійного комплексу. За словами Глави держави, саме такою є відповідь влади на виклики світової фінансової кризи і посилення конкуренції на зарубіжному ринку.

- Перспективою розвитку вітчизняної металургії є підвищення рівня переробки вітчизняного металу та розширення асортименту продукції. Водночас збільшиться споживання металу нашою промисловістю, будівельною і транспортною галузями, машинобудуванням, - додав Віктор Янукович.

Глава держави підкреслив, що зростання внутрішнього ринку - найважливіша умова стійкого розвитку української металургії, запорука стабільного попиту на її продукцію.

Віктор Янукович привітав металургів «Запоріжсталі» з ювілеєм і висловив упевненість, що завод і надалі нарощуватиме обсяги виробництва, активно впроваджуватиме інноваційні технології, випускатиме високотехнологічну та якісну продукцію. Також Глава держави вручив державні нагороди кращим працівникам комбінату.

Довідкова інформація:

ВАТ «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь» є одним з основних постачальників якісної листової продукції та гнутих профілів для потреб вітчизняного машинобудування, жерсті гарячого лудіння для харчової промисловості.

З серпня 2012 року «Запоріжсталь» відновив реалізацію програм модернізації та реконструкції виробництва.

У рамках реалізації природоохоронної програми з серпня 2012 року на комбінаті почалося будівництво нової агломашини № 1 з установкою високотехнологічного газоочищення. Введення в експлуатацію комплексу агломашини та електрофільтру дозволить комбінату знизити викиди забруднюючих речовин в атмосферу на 10%, зменшивши, таким чином, техногенне навантаження підприємства на навколишнє середовище регіону. Інвестиції в проект становили близько 240 млн грн.

Крім того, на ВАТ «Запоріжсталь» у другому півріччі 2012 року реалізовано ряд інвестиційних проектів загальною вартістю понад 50 млн. грн.: завершення першого етапу модернізації вагового господарства, проведення капітального ремонту доменної печі №5 з установкою нового вагоноперекидача, введення в експлуатацію нового пробовідбірного відділення.

Минулого року комбінат інвестував у модернізацію й реконструкцію виробничих потужностей близько 450 млн. грн. (65% від цієї суми було інвестовано протягом серпня-грудня 2012 року), для порівняння: в 2011 році інвестиції становили близько 300 млн. грн.

Реалізація на «Запоріжсталі» комплексної програми з виявлення енергетичних втрат дозволила знизити показник енергоємності виробленої металопродукції на 3% (0,68 ГДж/т) у 2012 році порівняно з 2011 роком.

У I кварталі 2013 року в цеху гарячої прокатки тонкого листа успішно освоєна технологія виробництва нових видів гнутого профілю з нержавіючої сталі для будівництва українських пасажирських вагонів і швидкісних електропоїздів на замовлення ВАТ «Крюківський вагонобудівний завод».

Після урочистостей з нагоди 80-річчя МК «Запоріжсталь» Президент України Віктор Янукович поспілкувався з представниками ЗМІ та відповів на їх запитання. Найбільше журналістів цікавила євроінтеграція України та модернізація держави за європейськими стандартами. Глава держави наголосив, що для цього потрібне не лише бажання, а й можливості.

- Ми прекрасно розуміємо, що шлях України лежить через модернізацію, через європейські стандарти, через гармонізацію українського законодавства. Цей шлях для нас є незмінним. Звичайно, на цьому шляху, крім великого бажання, яке ми маємо, повинні бути й можливості, - зазначив Віктор Янукович.

Президент України підкреслив, що будь-які реформи та модернізація потребують значного вкладення коштів.

- Українські науковці провели дослідження, результати яких показують, що для нас великою проблемою є модернізація наших підприємств під технічні стандарти Європейського Союзу, для цього потрібні величезні інвестиції - від 100 до 500 млрд. доларів. Але найважливішим є фактор часу. Його у нас вже немає, - додав Президент.

За словами Глави держави, вітчизняна продукція поки що не затребувана на ринках Європейського Союзу, і всі ці складнощі сьогодні відчуває економіка. Також Віктор Янукович зазначив, що Україна недоотримала від товарообігу більше 15 млрд. доларів, а це - 25% відсотків товарообігу з країнами східними і передусім з Росією.

- Промисловці, підприємці та представники профспілок порушили це питання, наразі триває дуже велика дискусія. Тому питання, які нам необхідно вирішувати, вони всі пов’язані з великими капітальними вкладеннями, яких у нас на сьогодні немає, - зазначив Глава держави.

Водночас Президент підкреслив, що Україна за досить короткий період пройшла достатньо довгий шлях, наблизившись до критеріїв ЄС.

- Для того, щоб бути конкурентоздатними, потрібно готувати економіку. Зараз як негатив - падіння виробництва через те, що ми почали втрачати наші традиційні ринки, - підсумував Віктор Янукович.

Спілкуючись з журналістами, Президент України Віктор Янукович наголосив, що розв’язання екологічних проблем області – вкрай важливе для центральної влади.

- В останні роки практично жоден інвестиційний проект, жодна модернізація виробництва не реалізується без екологічної експертизи. У Запорізькій області це, перш за все, стосується металургійного комбінату «Запоріжсталь». Екологічна складова в будь-якому з тих проектів, які здійснені останніми роками, займає не менше 25-30%, - зазначив Віктор Янукович.

Президент підкреслив, що така практика сприятиме поліпшенню екологічної ситуації в індустріальних регіонах. За його словами, викиди вже значно зменшено, але цього, звісно, недостатньо.

- Бізнес і влада мають спільно працювати над вирішенням екологічних проблем. Це велика робота, яку влада, інвестори, власники повинні робити разом. Ми це будемо вирішувати. Це сьогодні у промислових регіонах України питання номер один, - наголосив Глава держави.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 14 Листопада 2013 15:43 | Переглядів: 517

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]