Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Працюють на рекорди!

М'ясо у житті людини — невід'ємна частина раціону, а для кожного справжнього українця найсмачніша, звісно ж, свинина. У нашому районі вирощуванням свиней займається Василівський цех № 10 ПАТ "Агропромислова компанія", колектив якого очолює умілий господар Валерій Кузьмич Дурняк. На підприємстві щодня сумлінно, віддано й добросовісно працюють понад 90 чоловік. Серед них — як молоді, так і досвідчені кадри.

Оператор маточного поголів'я Тетяна Мовчан має за плечима чималий стаж і великий досвід роботи у тваринницькій галузі. Раніше працювала телятницею, коли на місці сьогоднішнього цеху була ферма. Коли комплекс був відновлений, Тетяна Дмитрівна залюбки повернулася до роботи і показала свої високі результати.

Заслуговує на похвалу й оператор маточного поголів'я Галина Сидоренко: відповідальна, старанна. Галина Іванівна отримує приплід по 10,9 поросят на 1 свиноматку.

Обліковець Любов Шевченко вправно формує гнізда, веде точний облік поросят, нумерує їх і сортує по гніздах.

6 тисяч голів свиней цеху на відгодівлі опікують ветеринарні фельдшери Володимир Дорожкін та Євген Коноваленко: лікують, сортують. Результати цих трударів теж вражають, адже при сортуванні поросят відходу лише 1,2 % від загальної кількості.

Досягає рекордів і оператор на відгодівлі Андрій Лихачов, який на заключному циклі відгодівлі свиней отримав приріст 983 грами за добу. Ветеринарний фельдшер на дорощуванні Ігор Копишев теж відмінно дбає про збереження поросяток.

Керує правильною технологією відгодівлі і утримання свиней зоотехнік-технолог Антоніна Демченко.

— Свиней здаємо у віці 210 днів вагою 123 кг до Мелітопольського, Харківського, Полтавського м'ясокомбінатів, приватним підприємцям Дніпропетровської, Донецької, Херсонської областей, автономної республіки Крим, — говорить Валерій Дурняк. — Свині у нас хороші, сортові. Всього на сьогодні вирощуємо 14 тисяч голів. Люди працюють сумлінно, ледарів і бракоробів не тримаємо, ставку робимо на відповідальність і довіру. Плинності кадрів немає, всі роботою задоволені. З нового року плануємо завести велику рогату худобу, розвивати ще й молочний напрямок. На перший час — 300 голів корів. Одним словом — маємо хороші перспективи.

Щиро вітаю весь колектив з святом, зичу всім міцного здоров’я, успіхів в роботі і гідної винагороди за неї, великого родинного щастя!

 

 

п'ятниця, 15 Листопада 2013 14:11 | Переглядів: 722

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]