Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

ГОРДІСТЬ "Деметри" — Люди!

У ТОВ СТВ "Деметра Вектор" завершують осінньо-польові роботи. Через дощі роботу у полі дещо затримали, тож нині доорюють останні гектари, і тоді, як говорять, «вмиють руки», привітають один одного з святом. Підбиваючи підсумки року, керівник господарства Валерій Вікторович Смирський говорить:

— Загалом урожай цьогорік непоганий. Але ж у нас дві біди: урожай і неурожай. Якщо неврожай, проблеми зрозумілі і ми їх, на жаль, ще добре пам'ятаємо з минулого року. Якщо урожай непоганий, нова проблема — як продати за вигідною ціною? Нині  пшеницю ІІ класу продаємо по 1800 грн., а хотіли б  дорожче. Практично повністю розрахувалися з пайовиками, а їх у нас 680. Колектив попрацював плідно, і я щиро вдячний кожному за його труд.

— Кого відзначите?

— У нас 30 чоловік. І всі - сумлінні. Та є, звісно, і такі, на кого можна рівнятися. Це наша незамінна завідуюча током Олександра Василівна Пилишенко, яка вже 45 років вірою і правдою служить сільському господарству, вболіває усією душею за «Деметру» і від своїх підлеглих вимагає такої ж відповідальності і завзятості. До того ж, це ще й добра, привітна жінка, з найкращими людськими якостями.

Це безвідмовний слюсар, зварювальник, тракторист і просто майстер на всі руки Андрій Миколайович Тонковський,  для якого немає нездоланних завдань. Якщо потрібно — незважаючи на власний час, стан здоров'я, на особисту зайнятість — робота буде виконана. Не відстає від нього і тракторист Сергій Іванович Носач, який обробляє землю вже 20 років і знає техніку, як власні п'ять пальців. В усьому можу розраховувати на головного інженера Павла В'ячеславовича Біду, на якого покладена відповідальність за безперебійну роботу всієї техніки. Немає запчастин? Будьте упевнені, цю проблему вирішать у найкоротший термін, і трактор працюватиме у полі.

Робота господарства неможлива без надійного фінансового тилу. І про нього дбають бухгалтери на чолі з головним бухгалтером Любов'ю Миколаївною Головко. Її професіоналізм, досвід і уміння дозволяють відчувати  фінансову стабільність. Адже зарплата нараховується вчасно, податки сплачуємо справно, всі фінансові операції виконують професійно.

— Ваше господарство займається і розвитком тваринництва…

— Ми вирощуємо близько 600 голів свиней. Та плануємо розширятися. Закінчуємо роботи над оновленим корпусом для свиней, і до весни плануємо збільшити поголів'я до 1000. Робота з тваринами вимагає не лише знань і терпіння, а ще й великої любові до них. Особливо на маточнику, де свинарки задіяні цілодобово, опікуючись зовсім малесенькими поросятами. Лише найкращі слова можу сказати на адресу  свинарок Тетяни В'ячеславівни Шило, Оксани Анатоліївни Купцової і всіх, хто працює на фермі. Вдячність їм і шана.

— Яких кроків з боку держави чекають аграрії?

— Повинна існувати державна по-літика закупівель. Сьогодні декілька трейдерів, які домовилися між собою, диктують нам ціну. На мою думку, головну роль на ринку продажу зерна має відігравати держава, а трейдери за нею підтягнуться. Те ж саме стосується і дизпального. Тільки-но починаються весняно-польові роботи, ціни на нього злітають догори, і ми  платимо шалені кошти. Невже держава не може вийти на ринок і зробити інтервенцію (в економіці інтервенція — це економічний вплив одного суб'-єкта на справи й дії іншого, проведений за допомогою проникнення у сферу цих дій, вкладення й розміщення в ній власних грошових коштів- авт.), щоб знизити цю ціну? Повинно бути державне регулювання.

— Ваші побажання  колективу.

— Усіх вітаю з Днем працівників сільського господарства! Спасибі всім за нелегку працю і взаєморозуміння. Нехай у родині кожного все буде добре, а здоров’я — міцним. Це — найголовніше.

Світлана Лобач

 

п'ятниця, 15 Листопада 2013 14:25 | Переглядів: 712

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]