Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Взаємодія України та Азербайджану в енергетичній сфері зміцнить позиції обох держав у регіоні – Президент

У Києві відбулося IV засідання Ради Президентів України та Азербайджану під головуванням Віктора Януковича та Ільхама Алієва, котрий перебуває в Україні з офіційним візитом. У заяві для ЗМІ за підсумками українсько-азербайджанських переговорів Президент України Віктор Янукович наголосив на тому, що взаємодія України та Азербайджану у сфері енергетики є однією із пріоритетних.

За його словами, Україна є надійним транзитером енергоносіїв, тоді як Азербайджан виступає їх надійним постачальником.

«Взаємодія у сфері енергетики є одним із пріоритетних питань, і наші країни мають усі умови для об'єднання зусиль у питаннях транспортування вуглеводнів у європейському напрямку», - сказав Президент.

На думку Віктора Януковича, взаємодія в цьому та інших питаннях сприятиме зміцненню позицій наших держав у Чорноморсько-Каспійському регіоні.

У свою чергу, Президент Азербайджану зазначив, що сьогодні існує багато напрямів для активної взаємодії України та Азербайджану в паливно-енергетичному комплексі.

«Азербайджан як виробник енергоресурсів і Україна як споживач і транзитер відіграють важливу роль у забезпеченні енергетичної безпеки багатьох країн; і співробітництво в Каспійсько-Чорноморському регіоні, в тому числі й в енергетичній сфері - це результат нашої спільної діяльності», - сказав Ільхам Алієв.

 Підготовлено за матеріалами прес-служби Президента

вівторок, 19 Листопада 2013 09:36 | Переглядів: 489

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]