Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

В області триває реалізація пілотного проекту з запровадження державного регулювання цін для гіпертоніків

У Запоріжжі відбулася регіональна організаційно-методична нарада з лікарями області щодо реалізації пілотного проекту з запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. У нараді взяв участь головний позаштатний спеціаліст МОЗ України за спеціальністю «Терапія», член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук Василь Нетяженко.

Про це повідомила заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Ушакова.

 - У ході наради ми проаналізували статистичні показники по Україні, та, зокрема, по Запорізької області щодо захворюваності, інвалідності, смертності від хвороб системи кровообігу, основним фактором ризику яких є гіпертонічна хвороба. Також ми обговорили основні напрямки роботи щодо забезпечення успішної реалізації зазначеного пілотного проекту, - повідомила Вікторія Ушакова.

За словами посадовця, щороку в Україні реєструється близько 50 тисяч інфарктів міокарда та понад 110 тисяч інсультів. У Запорізькій області фіксуються 2-2,5 тисячі інфарктів і 4-4,5 тисячі інсультів на рік. Їхньою причиною найчастіше стає артеріальна гіпертензія.

З метою покращення надання медичної допомоги хворим на артеріальну гіпертензію, забезпечення контрольованого перебігу захворювання та забезпечення кожного пацієнта з гіпертонічною хворобою ефективними та доступними за ціною лікарськими засобами, Кабінетом Міністрів України та Міністерством охорони здоров’я України введено механізм часткового відшкодування вартості ліків від гіпертонії.

Підбиваючи підсумки наради, Василь Нетяженко зазначив, що Запорізька область використала кошти, виділені на реалізацію проекту майже на 70%, що дає можливість зменшити кількість інфарктів та інсультів.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

вівторок, 19 Листопада 2013 16:43 | Переглядів: 539

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]