Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

На контролі - погашення боргів на підприємствах-банкрутах

В облдержадміністрації відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке провів заступник голови ОДА Андрій Гамов.

За порядок денний винесено питання погашення заборгованості із заробітної плати та обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України на підприємствах, щодо яких триває процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

За статистичними даними, станом на 01.11.2013 заборгованість на цих підприємствах складала 32,5 млн. грн. (з початку року було нарощено 14%).

Найбільші боржники серед цієї статистичної групи - ЗДП “Радіоприлад” (17,7 млн. грн.), ЗДП “Кремнійполімер” (5,5 млн. грн.), Бердянський державний завод скловолокна (3,7 млн. грн.), ДП «Хлібна база № 74» (0,9 млн. грн.), ВАТ “Вуглецевий композит” (0,7 млн. грн.) тощо.

З деталями ситуації на цих підприємствах членів комісії ознайомив в.о. начальника відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в Запорізькій області Максим Югаєв.

Серед основних причин збільшення боргів посадовець назвав такі: затягування ліквідаційних процедур; невжиття арбітражними керуючими заходів зі стягування дебіторської заборгованості на користь боржника; відсутність будь-яких майнових і немайнових активів; наявність лише заставного майна; автоматичне внесення підприємств-банкрутів до переліку підприємств, які не можуть бути приватизованими тощо.

- Президент України поставив завдання до кінця року виплатити всі заборгованості. Часу залишилось обмаль. Тож представникам підприємств слід визначити реальні строки та перспективи виконання цього доручення, - звернувся до арбітражних керуючих та представників підприємств-банкрутів заступник голови ОДА Андрій Гамов.

У ході засідання були заслухані звіти ліквідаторів, керівників та арбітражних керуючих проблемних підприємств.

За підсумками обговорення члени комісії затвердили проект рішення з низкою доручень та рекомендацій щодо врегулювання ситуації на ВАТ «УНДІСЕ «Перетворювач», ДП «Аеропорт Бердянськ», ВАТ «Вуглецевий композит», ТОВ ВБК «Моноліт», а також ДП «Хлібна база №74». Крім того, Андрій Гамов доручив провести засідання комітету кредиторів ЗДП «Кремнійполімер», на якому розглянути розроблену боржником та розпорядником майна концепцію плану санації, а також надати оцінку ефективності роботи розпорядника майна.

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

 

середа, 20 Листопада 2013 11:33 | Переглядів: 542

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]