Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

В області активізується робота з реалізації програми «Доступне житло»

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з питання активізації житлового будівництва на території області.На порядок денний було винесено два питання: стан реалізації соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича «Доступне житло» та вжиті органами місцевого самоврядування заходи з її реалізації, а також ситуація щодо виділення нових земельних ділянок під будівництво доступного житла та забезпечення їх інженерно-транспортною інфраструктурою на безоплатній для забудовників основі.

- На сьогодні існує проблема зниження кількості житла, яке вводиться в експлуатацію. Основними негативними чинниками, що впливають на стан будівельної галузі, є відсутність достатнього обсягу власних обігових коштів замовників будівництва та зменшення попиту на житлову нерухомість з боку населення внаслідок згортання комерційними банками іпотечних програм та збільшення відсоткових ставок за іпотечними кредитами, - зазначив Петро Гончарук.

За словами посадовця, на вирішення цих проблем спрямована соціальна ініціатива Президента України «Доступне житло», яка передбачає часткову компенсацію ставки за іпотечними кредитами на придбання житла. Стан реалізації цієї ініціативи перебуває на особистому контролі керівництва облдержадміністрації.

Незважаючи на проведену інформаційну роботу і стабільне фінансування з державного бюджету, з початку 2013 станом на 19.11.2013 видано лише 25 кредитів, документи громадян на отримання ще 12 кредитів знаходяться на розгляді в банках. У рамках обласної програми з надання фінансової підтримки на перший внесок за рахунок обласного бюджету на цей час надано підтримку чотирьом громадянам у розмірі 67,7 тис.грн.

Як повідомив директор Запорізького регіонального управління ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Костянтин Попов, наразі фіксується зростання зацікавленості громадян в іпотечному кредитуванні. За його словами, це обумовлено тим, що в області в порівнянні з минулим роком більше активізувалась робота щодо інформування людей про діючі програми. Вже проведено 1623 консультації для громадян щодо умови участі в програмі «Доступне житло».

Основні проблеми в реалізації програми це, перш за все, недостатня кількість пропозицій від забудовників, обмеження для громадян, які бажають взяти участь у програмі, а також висока вартість житла, яке бере участь у програмі.

 Довідкова інформація:

В області у програмі беруть участь 16 житлових об’єктів (840 квартир), з них десять - незавершеного будівництві та шість об’єктів, прийнятих у експлуатацію. Дев’ять об’єктів розташовані в Запоріжжі, три - у м. Бердянськ, по одному в містах Василівка, Мелітополь, Гуляйполе та смт Михайлівка.

Направлено клопотання до Мінрегіону України щодо участі житлового будинку №30 по вул. Горького в м. Мелітополь (65 квартир, готовність 21%).

У програмі беруть участь такі банки: ВАТ «Ощадбанк», ПАТ «Укргазбанк» та ПАТ «Укрексімбанк».

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 21 Листопада 2013 11:29 | Переглядів: 590

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]