Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Медики визначили подальші завдання реформи охорони здоров’я

У рамках спеціалізованої виставки медичного обладнання і технологій «Медицина для всіх» відбувся семінар-нарада з питань реформування галузі охорони здоров’я в області, у якому взяв участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Запорожченко.

- Сьогодні в області активно реалізується програма реформ Президента України, в тому числі й галузі охорони здоров'я. Наше завдання - знайти шляхи підвищення ефективності системи надання медичної допомоги, якості та доступності з урахуванням територіальних особливостей. Адже кожен регіон має свої відмінності, які обов’язково потрібно враховувати, - зазначив Андрій Запорожченко.

Учасники заходу обговорили проблемні питання, що виникають у процесі реформування медичної галузі, поділилися баченням та власним досвідом їх вирішення.

Також визначено основні завдання, які стоять перед галуззю охорони здоров’я на найближчий час. Це подальший розвиток інституту сімейної медицини; розширення мережі амбулаторій загальної практики / сімейної медицини з ліжками денного стаціонару; забезпечення закладів охорони здоров'я області кваліфікованими медичними кадрами; оснащення закладів первинної медико-санітарної допомоги та екстреної медичної допомоги сучасним медичним обладнанням, санітарним автотранспортом відповідно до табелів оснащення; створення єдиної оперативно-диспетчерської служби області з оснащенням її сучасним серверним і навігаційним обладнанням; збільшення частки первинної медичної допомоги в загальному обсязі фінансування медичних послуг.

Крім того, фахівці зійшлися на думці про необхідність активізації інформаційно-роз'яснювальної роботи. Адже нове часто зустрічає опір через недостатність фахової та достовірної інформації.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

понеділок, 25 Листопада 2013 11:57 | Переглядів: 541

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]