Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Завершується підготовка всіх служб регіону до початку зимового періоду та погіршення погодних умов

Стан готовності всіх служб регіону до надзвичайних ситуацій у зимовий період 2013-2014 років розглядався під час апаратної наради з актуальних питань життєдіяльності регіону, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Про результати обласних навчань на випадок виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій у зимовий період доповів начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області Олексій Лепський.
- Всі ми пам’ятаємо аномальні погодні явища зимового періоду 2011 року, викликані сильним снігопадом і суворими морозами. Злагодженість дій служб – це запорука успішного проведення рятувальних та відновлювальних робіт, особливо в умовах низьких температур, - зазначив Олексій Лепський.

За словами посадовця, в області проведено два командно-штабних навчання. Враховуючи проблемні питання, виявлені під час проведення навчання 31 жовтня, під керівництвом Олександра Пеклушенка 21 листопада було проведено спеціальне штабне навчання, основною метою якого стала перевірка готовності обласних служб цивільного захисту до дій в осінньо-зимовий період.

До навчань були залучені органи управління та сили підрозділів Збройних Сил України, Головного управління ДСНС України в Запорізькій області, ГУ МВС України в Запорізькій області, «Запоріжжяобленерго», «Запоріжгаз», «Укртелеком», «Запорізький облавтодор», «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України», працівники Департаменту з питань цивільного захисту населення та Департаменту охорони здоров'я ОДА.

- Під час навчань було розгорнуто пересувний пункт управління, організована робота штабу з ліквідації надзвичайної ситуації під керівництвом Олександра Пеклушенка. Також було проведено огляд зразків спеціальної техніки, яка знаходиться на озброєнні служб і організацій області, - повідомив Олексій Лепський.

Відповідно до плану проведення навчань, у міста і райони області через оперативного чергового облдержадміністрації передавалась інформація, відповідно до якої на місцях організовувалася робота з ліквідації ситуації, що склалася. Організацію робіт контролювали представники обласного штабу.

- Незважаючи на гарну підготовку і проведення командно-штабного навчання, було виявлено проблемні питання, які потребують негайного вирішення. Наприклад, не всі місця для відстою автотранспорту обладнано автозаправками та пунктами харчування, - зазначив Олексій Лепський.

Олександр Пеклушенко наголосив, що до цієї роботи необхідно залучати представників бізнесу для влаштування місць відстою транспорту недалеко від заправок та місць, де люди зможуть поїсти та зігрітися.

- Навчання були дійсно корисними – ми маємо чітке розуміння, як необхідно рухатися далі щодо укріплення матеріальної бази. Ми підготуємо пропозиції до обласного бюджету, щоб придбати необхідне обладнання, - зазначив керівник області.

За словами Олексія Лепського, області необхідно придбати як мінімум 3-4 роторні установки, на що потрібно 6-7 млн. грн. Очільник регіону зазначив, що наступного року можна розраховувати на виділення 3-4 млн. грн., а через рік питання щодо фінансування можна буде повністю закрити.

 

Управління у справах преси та інформації  ЗОДА

 

понеділок, 25 Листопада 2013 14:13 | Переглядів: 523

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]