Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

На часі - побудова єдиного медичного простору області

В області триває реформування медичної галузі, спрямоване на побудову єдиного медичного простору, в якому мають злагоджено працювати всі рівні медичної реформи. Детально про цю роботу журналістів під час брифінгу поінформувала заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Ушакова.

- Упроваджуючи реформування медичної галузі, Президент України Віктор Янукович окремо наголошував на важливості первинної медицини, яка є основною ланкою у трирівневій структурі надання медичних послуг населенню. Наша область хоч і не є пілотною, однак упроваджує засади модернізації медицини, акцентуючи саме на розвитку первинного та сімейного її рівнів. На сьогодні в області функціонує 161 сільська лікарська амбулаторія, в тому числі 146 сімейних. Більшість з них розташовані в сільській місцевості, - повідомила Вікторія Ушакова.

За словами посадовця, основні завдання влади в цьому напрямку - це подальший розвиток інституту сімейної медицини, розширення мережі амбулаторій загальної практики/сімейної медицини з ліжками денного стаціонару, забезпечення медичних закладів кваліфікованими спеціалістами, збільшення частки первинної медичної допомоги в загальному обсязі фінансування медичних послуг тощо.

- 70-80% звернень до лікаря повинні закриватися на первинному рівні – сімейними лікарями. Для цього ми маємо забезпечити наявність кваліфікованих спеціалістів на всіх територіях області. Наразі у всіх районах прийнято програми соціального заохочення медичних працівників. Мова йде про надбавки до зарплат, навчання за трьохсторонніми угодами, надання житла, сплату комунальних послуг та інші пільги. Ми повинні зацікавлювати молодих спеціалістів працювати не у великих містах та райцентрах, а й у сільській місцевості, - зазначила Вікторія Ушакова.

Також посадовець окремо зупинилася на впровадженні Закону України «Про екстрену медичну допомогу», який набрав чинності 1 січня 2013 року.

- Даний закон передбачає створення єдиної регіональної оперативно-диспетчерської служби, що дозволяє суттєво зменшити час прибуття бригад екстреної медичної допомоги до пацієнта, підвищити якість надання допомоги та забезпечити ефективне використання ресурсу «швидкої». Ця робота виконана: в області створено Територіальне медичне об'єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». До складу центру ввійшли три юридичних особи: Запорізька, Мелітопольська станції екстреної медичної допомоги, КУ «Обласний центр медицини катастроф» та три відділення екстреної медичної допомоги: Пологівське, Василівське та Токмацьке. У ході реалізації цього закону нам вдалося не тільки зберегти штат, але й збільшити його, - повідомила Вікторія Ушакова.

Наразі в області функціонують 36 пунктів постійного базування бригад екстреної медичної допомоги, останній було створено в серпні поточного року в Токмацькому районі. Область потребує створення ще дев’яти таких пунктів, робота в цьому напрямку триває за графіком.

Вікторія Ушакова також звернула увагу журналістів на питання щодо створення обласного перинатального центру, який вже у найближчі дні відкриє свої двері для майбутніх мам та малюків.

- Національний проект «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства» реалізується під патронатом Президента України Віктора Януковича. За рівнем оснащення та застосування сучасних технологій аналогів Запорізькому обласному перинатальному центру немає: в ньому використовуватиметься найсучасніше обладнання, - зазначила посадовець.

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

вівторок, 26 Листопада 2013 13:37 | Переглядів: 477

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]