Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Ні — "епідемії" травматизму!

Роль ортопедів-травматологів у сучасній медицині — дуже важлива, адже щорічно в Україні отримують травми до 2 мільйонів дорослих і понад 300 тисяч дітей, а гинуть внаслідок травм понад 70 тисяч дорослих і до 2 тисяч дітей. У Харкові відбувся ХУІ з'їзд ортопедів-травматологів України, у якому взяли участь профільні фахівці із усіх куточків нашої країни, а також з зарубіжжя.Одним із делегатів від Запорізької області традиційно став головний лікар Дніпрорудненської міської лікарні, керівник міжрайонного ортопедо-травматологічного центру, Заслужений лікар України Юрій Юрійович Абросімов.

Учасники з'їзду підбили підсумки роботи Всеукраїнської асоціації ортопедів-травматологів України за останні 5 років та накреслили перспективи подальшого розвитку.

Зокрема, з'їзд вважає за доцільне та необхідне створення системи Центрів травми в Україні, що дозволить значно підвищити ефективність надання медичної допомоги постраждалим від травм, знизити рівень смертності та інвалідизації населення. Розробити дієві заходи щодо суттєвого підвищення підготовки медичного персоналу та оснащення в повному обсязі машин "швидкої допомоги" для надання допомоги постраждалим з травмами, особливо внаслідок ДТП. Провести роботу щодо прийняття єдиної номенклатурної класифікації поєднаної травми, єдиної стандартизованої оцінки тяжкості пошкодження та загального стану постраждалих, єдиної класифікації полісистемних та поліорганних пошкоджень. Розробити протокольні схеми та медичні технології надання допомоги постраждалим (дітям та дорослим) з політравмою.

Як зазначають медики, українські ортопеди вже досягли великих успіхів у своїй сфері. Але, незважаючи на це, в області ортопедії і травматології залишається безліч проблем, для вирішення яких необхідні об'єднані зусилля фахівців медицини, біології, матеріалознавства, математики, фізики та інших сфер.

На фото: головний лікар Дніпрорудненської міської лікарні, керівник міжрайонного ортопедо-травматологічного центру, Заслужений лікар України Ю.Ю.Абросімов із головним ортопедом-травматологом МОЗ України, професором С.С.Страфуном.

 

вівторок, 26 Листопада 2013 14:35 | Переглядів: 570

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]