Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Реалізація програми «Мала пекарня» дозволить забезпечити жителів віддалених населених пунктів свіжим хлібом

В облдержадміністрації відбулося публічне обговорення проекту розпорядження голови облдержадміністрації щодо порядку використання коштів з обласного бюджету, що спрямовуються у 2013-2017 роках на створення малих пекарень у районах області. Захід провів директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Андрій Ревуцький, в обговоренні взяли участь фахівці галузі, представники бізнесу та громадськості.

- На громадських слуханнях, які відбулися 25 липня 2013 року, ми обговорили проект даного розпорядження. Відповідно до чинного законодавства проект з доповненнями, наданими на громадських слуханнях, як регуляторний акт було направлено на погодження до Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, якою надано зауваження до проекту розпорядження, - повідомив Андрій Ревуцький.

За словами посадовця, облдержадміністрацією опрацьовано зауваження, згідно з якими внесено зміни до регіональної Програми «Мала пекарня» на 2013 – 2017 роки, а також до проекту розпорядження голови облдержадміністрації «Про затвердження Порядку використання коштів з обласного бюджету, що спрямовуються у 2013-2017 роках для створення малих пекарень шляхом часткової компенсації вартості нового обладнання вітчизняного або іноземного виробництва, для подальшого використання у виробництві борошна, хліба та хлібобулочних виробів».

- На сьогоднішніх слуханнях ми розглянемо проект розпорядження голови облдержадміністрації зі змінами, які було внесено на вимогу Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, - зазначив Андрій Ревуцький.

Так, до проекту розпорядження було внесено зміни до переліку документів, які учасники конкурсу подають до конкурсної комісії: додатково включено акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів (для об'єктів, прийнятих в експлуатацію). Крім того, одержувачі бюджетних коштів мають щороку до 20 січня (протягом трьох років після отримання бюджетних коштів) подавати інформацію про діяльність таких об'єктів.

Документи, представлені конкурсній комісії не в повному обсязі, реєструються і повертаються суб'єктам господарювання у триденний термін із зазначенням причини повернення. Протягом двох календарних днів при усуненні зауважень підприємство може звернутися повторно за отриманням часткової компенсації вартості обладнання .

При визначенні переможців конкурсу перевага віддається суб'єктам господарювання, які вирощують зернові культури та виконували в повному обсязі зобов'язання з погашення та обслуговування кредитів, залучених у попередні роки.

- Всі інші пункти Порядку використання коштів з обласного бюджету, що спрямовуються в 2013-2017 роках для створення нових малих пекарень, які ми обговорювали на громадському слуханні 25 липня 2013 , залишаються без змін. Проект розпорядження голови облдержадміністрації у новій редакції до 28 листопада 2013 розміщений на офіційному сайті облдержадміністрації для подальшого громадського обговорення, - повідомив Андрій Ревуцький.

Також посадовець додав, що на вимогу Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва в діючу регіональну Програму «Мала пекарня» на 2013 - 2017 роки вже внесено зміни в частині придбання суб'єктами господарювання для створення малих пекарень тільки нового обладнання.

За підсумками публічного обговорення проект розпордження підтримано в цілому, а також надано пропозиції від Громадської ради при ОДА щодо його вдосконалення.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 27 Листопада 2013 10:43 | Переглядів: 551

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]