Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Прийомна родина – щаслива дитина

Днями у малій залі РДА відбулося засідання «круглого столу» з теми «Соціально-правовий захист дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях/ДБСТ». Захід, приурочений до Дня спільних дій в інтересах дітей, спільно провели центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служба у справах дітей РДА. На зустрічі були присутні прийомні батьки та члени дитячих будинків сімейного типу району.

Начальник служби у справах дітей РДА Олена Білоконь відкрила засідання та почала бесіду з питання застосування чинного законодавства щодо функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу у районі, нагадала про те, що до кінця поточного року прийомні батьки повинні надати звіт про витрачені кошти щодо кожної виплати на утримання дітей.

Повідомили прийомним сім’ям і про нововведення, а саме про те, що за кожною родиною закріплено спеціаліста соціальної служби за місцем проживання.

- Наші прийомні сім’ї - одні з найкращих у області, мають хороший досвід, яким охоче діляться з іншими батьками або тими, хто тільки хоче створити свою прийомну родину, - зауважила Олена Володимирівна. – Дякую вам за виховання дітей, за турботу і любов, за те, що ви для них щодня робите. Це дійсно свята і благородна справа!

Не менш важливу соціальну проблему, а саме бродяжництво дітей доповідала начальник ЦСССДМ Наталія Дашковська, яка наголошувала на тому, що «діти зі зламаною долею схильні до бродяжництва і їх дуже важко вгамувати і, потрапляючи у прийомну родину, їм складно адаптуватися. На це зазвичай потрібен час, який може вимірюватися до багатьох років. Саме тому, важливо, щоб це враховували і правоохоронці і розуміли, що дитину не можливо виправти і виховати іншою в лічені дні!».

Дуже цікавою стала інтерактивна бесіда «Батьки – перші вихователі дитячих душ», яку розпочала провідний спеціаліст районного ЦСССДМ Світлана Пономар. Активно долучилися до розмови і присутні на засіданні батьки, які охоче ділилися власним досвідом у вихованні своїх прийомних дітей, питали поради у інших, розповідали цікаві випадки та приклади розв’язання тих чи інших проблем.

Також на зустрічі були обговоренні виконання індивідуальних рекомендацій, офіційні моменти співпраці соціальних служб і прийомних батьків.

Зустріч пройшла активно і дружньо. Всі присутні радо висловилися за подальшу тісну взаємодію і сприяння у вирішенні різних питань.

Відкрите спілкування у колі однодумців, підтримка працівників соціальних служб, щастя мати велику родину – ось що робить прийомних батьків людьми високої шани у суспільстві, бо вони дарують щастя, любов та турботу дітям, які були позбавлені цих важливих радостей.

Анна ШАПОВАЛОВА

 

середа, 27 Листопада 2013 15:10 | Переглядів: 618

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]