Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Не залишайтеся байдужими до дитячої самотності!

Кожна дитина має право на сімейне виховання, батьківську любов, тепло, ласку і піклування. Діти — квіти життя, але, щоб їх зростити, потрібно докласти багато зусиль та терпіння. Роль батьків у цьому процесі переоцінити неможливо, адже мало дати дитині життя — потрібно її виховати, вдихнути у її душу всю палітру материнської та батьківської любові. На жаль, є діти, які не мають можливості виховуватися у біологічній сім'ї. За певних обставин вони залишилися без батьківського піклування.

Однією із форм влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування є прийомна сім'я, яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох таких дітей.

Прийомні батьки є законними представниками дітей і діють як опікуни (до досягнення дитиною 14 років) або піклувальники (до 18). Прийомні діти проживають і виховуються в цих сім'ях до досягнення 18-річного віку, а в разі навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації - до їх закінчення.

За дітьми зберігається право на аліменти, пенсію, інші соціальні виплати, а також кошти на відшкодування збитків у зв'язку з втратою годувальника, які вони мали до влаштування у прийомні сім'ї.

Дитина зберігає статус дитини-сироти або тієї, котра позбавлена батьківського піклування. Прийомні батьки отримують щомісячні кошти на утримання дитини. Таку родину супроводжує працівник центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, який допомагає своїм підопічним вирішувати різні проблеми.

Звертаємось до кожної родини - подаруйте нове життя дітям, які опинилися у скруті, які були позбавлені найбільшої радості у житті – батьківської любові і турботи, щоб вони більше посміхалися і були щасливі.

З усіх питань звертайтеся до служби у справах дітей райдержадміністрації за тел. 7-22-54 або до районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за тел. 7-22-08.

Не залишайтеся байдужими до дитячої самотності! Разом ми можемо допомогти цим діткам побачити світ іншим, прекрасним...

 

середа, 27 Листопада 2013 15:22 | Переглядів: 527

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]