Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Триває реформування медичної галузі

В районі активно продовжується робота з практичної реалізації соціальних ініціатив Президента України. Заступник голови райдержадміністрації Любов Ханенко та головний лікар районного Центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Джуган побували у Степногірській амбулаторії загальної практики сімейної медицини, де зустрілися із колективом медичних працівників закладу і обговорили ряд нагальних питань, які стосуються медичної реформи і безпосередньо діяльності даного лікувального закладу.

На зустрічі була присутня і голова селищної ради Ірина Кондратюк. У результаті реорганізації медичних закладів району на заклади первинної і вторинної ланки у Степногірській дільничній лікарні, де раніше працювало стаціонарне цілодобове відділення, також відбулися зміни. З жовтня 2013 року лікарня називається амбулаторією загальної практики сімейної медицини і тепер має денне стаціонарне відділення на 10 ліжок. Всі медичні послуги, що надавалися раніше, продовжують надаватися і нині у повному обсязі.

— Зміни у структурі медичного закладу у жодному разі не позначаться на якості надання медичних послу, а лише навпаки, — наголосив головний лікар центру ПМСД у розмові з медперсоналом. — Лікарі загальної практики сімейної медицини, або сімейні лікарі, як їх називають (лікарі-терапевти та педіатри також можуть працювати сімейними лікарями), мають надавати первинну багатопрофільну медико-санітарну допомогу. Вони оцінюють стан здоров'я пацієнтів, призначають лікування, а у разі необхідності можуть залучати до лікувально-діагностичного та реабілітаційного процесу лікарів різних вузьких спеціальностей. 70 % хвороб повинні лікуватися у місцевих амбулаторіях.

Ігор Джуган підкреслив, що на сьогодні існує ще ціла низка проблемних питань і всі вони, насамперед, не вирішуються через недостатнє фінансування. Але є сподівання, що 2014 рік буде більш обнадійливим, адже департамент охорони здоров’я області вже запланував придбання нового медичного обладнання для закладів ПМСД і додаткове фінансування цієї ланки медичної галузі.

Присутні у залі медики нарікали на відсутність стерилізаторів, одноразового стерильного матеріалу, брак паливно-мастильних матеріалів. Чимало виникло питань стосовно перекваліфікації лікарів-терапевтів і педіатрів на лікарів загальної практики сімейної медицини. З’ясовували і поточні робочі моменти. Ігор Джуган відповів на всі запитання, а на ті з них, які вимагали додаткової інформації, пообіцяв надати відповіді найближчим часом.

 

 

 

 

четвер, 28 Листопада 2013 11:17 | Переглядів: 578

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]