Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Василівським районним ЦСССДМ проведено районний місячник “Молодь проти СНІДу !”

Безперечним є той факт, що проблема поширення ВІЛ - інфекції серед молоді є актуальною для нашого суспільства. Необхідно сказати, що суспільство не може ігнорувати проблему ВІЛ/СНІДу і вважати, що вона нас не торкнеться. Кількість ВІЛ-інфікованих, хворих та померлих від СНІДу щороку зростає. Треба пам’ятати, що будь-яка людина має однаковий ризик заразитися вірусом імунодефіциту.

В нашій країні маємо страшну статистику: кожен 100-й мешканець України - ВІЛ-інфікований. Україна є однією з лідерів у Європі за темпами поширення цієї невиліковної хвороби. Темпи інфікування населення лякають. Сьогодні ВІЛ - інфіковані люди є практично в кожному населеному пункті. Абсолютна більшість інфікованих ВІЛ- це особи віком 20-39 років. Тоб-то ВІЛ/СНІД - це хвороба молодих. Цей факт пов’язаний з тим, що підлітки та молодь більш схильні до ризикової статевої поведінки, недостатньо інформовані про безпечну поведінку та не додержуються правил безпеки щодо ВІЛ - інфікування. І ще важливим є те, що частина молоді не вірить в реальну загрозу інфікування.

На виконання районної Програми з реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2011 - 2016 роки, у листопаді 2013 р. Василівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено районний профілактичний місячник “Молодь проти СНІДу”. Мета місячника: профілактика ВІЛ/СНІДу, популяризація здорового способу життя серед молоді. На базі 18 учбових закладів району фахівцями із соціальної роботи проведено 24 бесіди «СНІД стосується кожного», охоплено 645 дітей та молоді. Проведено 2 акції за участю волонтерів «Молодь проти СНІДу» з розповсюдженням буклетів, в яких прийняли участь 650 осіб.

Спираючись на досвід роботи можливо сказати, що подібні заходи є ефективними в плані профілактики та навчання дітей та молоді. Профілактичні заняття та акції мають головну мету: навчити молодь правилам безпечної поведінки та вберегти їх від ВІЛ - інфекції. Спеціалісти Василівського районного ЦСССДМ постійно проводять профілактичну роботу і тим самим привертають увагу молоді до переваг здорового способу життя.

 

вівторок, 03 Грудня 2013 14:12 | Переглядів: 593

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]