Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Форум з питань реформування місцевого самоврядування

03 грудня на базі КЗ «Верхньокриничанська ЗОШ I-II ступенів» на території Верхньокриничанської сільради, на виконання соціальних ініціатив Президента України, проведено виїзний Форум щодо обговорення на місцевому рівні Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Під час Форуму розглянуто один із напрямків реформування самоврядування, а саме – активне залучення до вирішення проблем місцевих громад мешканців через реалізацію Програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». В роботі Форуму взяли участь:координатор проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» по Запорізькій області Генадій Устімов, перший заступник голови РДА Михайло Солопов; керівники місцевих громад, задіяні в реалізації мікропроектівз Веселівського та Василівського районів; представники органів місцевого самоврядування, місцеві ЗМІ.

 Відкриваючи засідання Форуму, Михайло Солопов зазначив: «Ідеї реформування місцевого самоврядування, ініційовані Президентом України В.Ф.Януковичем, були відпрацьовані у рамках співпраці з Асоціацією міст України та громад, Фондом розвитку місцевого самоврядування. До обговорення основних положень Концепції реформування місцевого самоврядування долучилися громадськість, депутати місцевих рад». Також М.Солопов наголосив, що в системі реформування місцевого значне місце відводиться зростанню та підвищенню ініціативи самих громад. Це дасть змогу значно активізувати роботу з відновлення та розширення закладів соціальної сфери, зокрема, у сільській місцевості.

 З досвідом проведення роботи з питання «Впровадження позитивного досвіду роботи під час реалізації на підвідомчій території Проекту ЄС/ПРООН» по водозабезпеченню села Чкалово Веселівського району виступили Чкаловський сільський голова Станіслав Калиновський; голова громадської організації Анатолій Скалкін, директор КП «Чкалово» Юрій Стовбур.

 Голова громадської організації «Криниця», директор місцевої школи Світлана Сіра, ознайомила учасників заходу з досвідом роботи по реалізації мікропроектів на території Верхньокриничанської сільради. Зокрема, з питання реалізації на підвідомчій території Проекту ЄС/ПРООН в питаннях покращення умов навчального процесу. Тут проведено ремонт приміщення школи шляхом заміни віконних блоків на металопластикові.

 Після розгляду і обговорення питань, обміну досвідом роботи, для учасників Форуму було проведено екскурсію по місцевій школі.

 

 Сектор внутрішньої політики РДА

середа, 04 Грудня 2013 14:14 | Переглядів: 522

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]