Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Особливим дітям - належну увагу!

3 -го грудня по всій країні пройшли заходи, приурочені людям з особливими потребами. Тим, хто не за власним бажанням, а через гіркі обставини, що склалися, отримав статус інваліда, і попри все, вони не опустили рук, а продовжують боротися за життя, демонструючи іноді неймовірну силу волі і духу у досягненні поставлених цілей.

На превеликий жаль, у цій категорії чимало дітей. І кожна така дитина вимагає до себе додаткової уваги не лише батьків, а й оточуючих людей, однолітків, вчителів.

 У Дніпрорудненській гімназії "Софія" Василівського району цьому питанню приділяють особливе значення, адже у стінах навчального закладу нині навчається 16 школярів з особливими потребами. Дехто з дітей вчиться за індивідуальним графіком, а дехто (за бажанням батьків і самих дітей) - відвідує заняття разом з іншими учнями.

 Вже традиційно, на початку грудня, в гімназії проходить зустріч між учнями закладу, вчителями, дітьми з особливими потребами та їхніми батьками під назвою "Повір у себе". Цьогорік увазі присутніх була представлена чудова виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва, виготовлених руками дітей з особливими потребами. Гімназисти різних класів підготували вокальні та танцювальні номери художньої самодіяльності. А волонтери 5- Б та 6-А класів вручили своїм друзям з особливими потребами подарунки, виготовлені власноруч, бажаючи їм добра, здоров'я і здійснення найзаповітніших мрій. В свою чергу, діти з особливими потребами розповідали про власні уподобання та інтереси, читали вірші.

 На зустрічі були присутні гості: заступник голови Василівської РДА Любов Ханенко, начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Віталій Онищенко, секретар Дніпрорудненської міськради Ірина Ручка, голова Ради гімназії, керівник міської спілки підприємців "Солідарність" Ігор Тронь та приватний підприємець Алла Мацько. Кожен з них звернувся до дітей з теплими словами підтримки та побажаннями вірити у власні сили і не здаватися перед життєвими труднощами.

Pаступник голови РДА Л.Ханенко наголосила: «Піклування про підростаюче покоління, про навчання та відпочинок дітей є одним з головних напрямків в реалізації державної політики, нових соціальних ініціатив Президента України В.Януковича. Держава робить реальні кроки для підтримки дітей з особливими потребами».

  Виступаючі підкреслили, що батьки, вчителі, друзі, які сьогодні підтримують дітей з особливими потребами, завжди залишатимуться тією надійною опорою, на яку можна буде розраховувати і у майбутньому.

  Потім учасники зустрічі побували у новому кабінеті з основ здоров'я та релаксації, який цього дня символічно відкрили саме діти з особливими потребами. Оновлена класна кімната зустріла своїх юних вихованців пташиним співом та дзюрчанням річкової води. Такі звукові ефекти будуть супроводжувати дітей під час проведення уроків релаксації. Вчителька з основ здоров'я Аліна Мірошниченко запросила гостей та батьків побувати разом з дітками на уроці пісочної терапії, де діти з особливими потребами разом з друзями-волонтерами в ігровій формі "будували" свої країни чудес у коробках з піском та вигадували для них цікаві назви. На завершення присутні на святі підприємці Ігор Тронь та Алла Мацько подарували дітворі солодкі подарунки та сольову лампу для кабінету.

  А директор гімназії Валентина Пилипенко передала для кабінету основ здоров'я подарунки і від інших підприємців (Ю.М. Здобнової, Є.А. Чебикіної, Г.Г. Клімашевської, О.О. Бєлєнького та М.О. Сімонова) та щиро подякувала усім за підтримку. Керівник закладу відзначила, що завдяки тісній співпраці педколективу і приватних підприємців сьогодні гімназії вдається вирішувати чимало нагальних проблем.

 - За роки моєї багаторічної педагогічної практики кількість дітей з особливими потребами стала помітно збільшуватися, - наголосила Валентина Дмитрівна, - і це не може не викликати занепокоєння. Ми, як педагоги, робимо все можливе, щоб такі дітки в стінах нашої гімназії відчували себе комфортно, на рівні зі своїми однолітками мали змогу отримувати знання і брати участь у різноманітних гімназійних заходах. З розумінням до дітей з особливими потребами ставляться і всі учні гімназії. Це дуже важливо, що змалку всі вони вчаться бути людяними, доброзичливими, уважними до чужих проблем. В свою чергу, діти з особливими потребами, навчаючись у звичайній школі, виходять у світ більш соціально-адаптовані до сучасного суспільного життя. Ми пишаємося, що серед них чимало талановитих, обдарованих дітей, які пишуть вірші, займаються декоративно-ужитковим мистецтвом, зокрема, вишивають, виготовляють поробки з бісеру і навіть займаються спортом.

 Цьогорічний захід "Повір у себе", який за останні роки став для нашої гімназії традиційним - яскравий тому доказ. А відкриття нового кабінету для релаксації - іще один крок назустріч дітям з особливими потребами.

 Із словами вдячності до вчителів і учнів гімназії від імені батьків звернулася одна з присутніх на зустрічі мам. Вона щиро подякувала усім за уважне і турботливе ставлення до їхніх діток і запевнила, що така доброзичливість до учнів та відповідальне ставлення до виховного процесу, як у "Софії" - дорого варте. Адже усі діти мріють, щоб їх любили, навчали чомусь цікавому і визнавали, як особистість.

п'ятниця, 06 Грудня 2013 12:28 | Переглядів: 509

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]