Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Ми допоможемо!

На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича щодо підтримки соціально-незахищених верств населення, а саме: бездомних громадян, осіб звільнених з місць позбавлення волі та осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, погодних умовах та під час надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період організовано пункт гарячого харчування за адресою:

м. Василівка, вул. Б.Хмельницького,1а (надання послуги: понеділок, середа, четвер об 11.00 год.), де зазначені особи отримують не тільки харчування і теплий одяг, а також інформаційно-консультаційні послуги щодо вирішення їх життєвих проблем. Окрім того, постійно проводиться роз'яснювальна робота з питань пропаганди здорового способу життя, попередження захворювання на туберкульоз та інші соціально-небезпечні хвороби.

 Порядок взаємодії суб'єктів, що надають соціальні послуги бездомним громадянам, окреслює механізм співпраці різних суб'єктів за такими напрямами діяльності: виявлення бездомних осіб; облік бездомних осіб, відновлення документів та реєстрація місцеперебування; надання послуг сім'ям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах; організація медичної допомоги, обслуговування, обстеження бездомних осіб; встановлення групи інвалідності; надання послуг іноземцям, особам без громадянства, біженцям, особам, звільненим з місць позбавлення волі, та засудженим до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі.

 З метою виявлення та ведення обліку бездомних громадян, забезпечення реалізації їх права на реєстрацію за місцем свого місцезнаходження, отримання соціальних послуг, передбачених законодавством, в районі вже більше півтора року діє Центр обліку та реєстрації бездомних громадян Комунальної установи "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)". За цей час до Центру з письмовою заявою про взяття на облік звернулось 37 осіб, яким необхідна була допомога.

 Чисельність осіб, яким надано соціальні послуги, за період з початку 2013 року складає 23 особи, з них отримали реєстрацію за адресою Центру — 19 осіб, повторну реєстрацію — 2 особи, влаштована до Орлянського стаціонарного відділення для постійного проживання одиноких пристарілих громадян одна особа.

 Більшості бездомних громадян допомогли відновити паспортний документ, отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків, оформити документи для отримання пенсії, соціальної допомоги, стати на облік в районний центр зайнятості населення, отримати медичну допомогу тощо.

 Згідно з ст. 8 ЗУ "Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей" бездомні особи, які не мають паспортного документа, звертаються для поновлення в установленому порядку документів, що посвідчують особу, до органів реєстрації за територіальним розташуванням центрів обліку, де вони перебувають на обліку, або закладів, де їм надали тимчасовий притулок. Ці органи повинні видати бездомному паспорт громадянина України. Поновлення та видача документів іноземцям, особам без громадянства і безпритульним дітям здійснюється відповідно до законодавства.

 Місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування відповідно до своїх повноважень проводять роботу щодо запобігання випадкам незаконного відчуження житла і захисту майнових прав осіб похилого віку та інвалідів і забезпечують у разі потреби за їх бажанням постійний сторонній догляд або влаштування до відповідного закладу соціальної підтримки (догляду) згідно із законом.

 Найбільше до групи ризику втрати житла підпадають: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; мешканці гуртожитків, для яких таке житло є єдиним місцем проживання; особи, які не мають власного житла та проживають в орендованих приміщеннях, у знайомих, родичів, друзів тощо. А також, особи, які страждають на психічні розлади; особи, хворі на наркоманію та хронічний алкоголізм; недієздатні та обмежено дієздатні особи.

Бездомні особи і безпритульні діти мають всі права і свободи, закріплені Конституцією і законами України. Окрім того, бездомні особи і безпритульні діти зобов'язані дотримуватися Конституції і законів України, шанувати традиції та звичаї народу, а також надавати достовірну інформацію щодо наявності у них житла та іншу інформацію, спрямовану на розв'язання їхніх життєвих проблем.

 

Нагадуємо! Місцезнаходження Центру обліку та реєстрації бездомних громадян: м. Василівка, вул. Чекістів, 6 каб. № 217. Тел.: 7-29-77, 7-26-67.

 Телефони "гарячої лінії" для повідомлення про осіб, які опинилися в екстремальних ситуаціях та потребують допомоги, — 7-28-50, 7-22-08,7-29-77, 101,102,103.

 

Завідувач центру обліку та реєстрації

бездомних громадян

Т.Коваленко

п'ятниця, 06 Грудня 2013 13:25 | Переглядів: 574

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]