Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Щодо реалізації і захисту прав людини з питань, що стосуються діяльності Пенсійного фонду України

В Україні як в соціальній, правовій державі - Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави (статті 1, 3 Конституції України).

Зазначені конституційні положення викладені в розділі ІІ Конституції України «Права, свободи та обов’язки людини і громадянина». Тим самим право на соціальний захист віднесено до основоположних прав і свобод. Система прав і свобод людини і громадянина, яка діє на сьогодні в нашій країні та гарантується Конституцією України, розроблена з урахуванням міжнародно-правових стандартів в галузі прав людини. Принцип соціального захисту громадян втілений у ратифікованих Україною міжнародних актах, зокрема у Міжнародному пакті про економічні, соціальні і культурні права 1966 року, ратифікованому Указом Президії ВРУРСР від 19 жовтня 1973 року №2148; Європейській соціальній хартії (переглянутій) 1966 року, ратифікованій Законом України «Про ратифікацію» Європейської соціальної хартії від 14.09.2006 року; Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року, а також рішеннях Європейського суду з прав людини.

Зокрема, у статті 12 Європейської соціальної хартії 1966 року зазначається, що держава зобов’язана підтримувати функціонування системи соціального забезпечення, її задовільний рівень, докладати зусиль для її поступового посилення.

Статтею 46 Конституції України передбачено, що громадяни мають право на соціальний захист, що включає право на забезпечення їх у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин, а також у старості та в інших випадках, передбачених законом.

Реалізація конституційного права громадян на звернення, підвищення якості обслуговування та захисту прав людини з питань, що стосуються діяльності Пенсійного фонду України – є одним з основних пріоритетів Пенсійного фонду України.

Ці питання ретельно контролюються в управлінні Пенсійного фонду України в Василівському районі. Наше управління багато працює над поліпшенням обслуговування громадян спрямовуючі свої зусилля на якісний прийом громадян району та забезпечило вільний доступ на отримання об’єктивної та своєчасної інформації і усіх соціальних послуг у відповідності до законодавства.

Протягом грудня в управлінні буде створено окремий відділ з питань обслуговування громадян, який працюватиме за принципом «єдиного вікна». Відділ буде забезпечувати спрощення процедур отримання послуг, підвищення якості та комфортності їх надання, забезпечення прозорості, відкритості та зрозумілості дій при їх отриманні, а також скорочення термінів надання послуг через формування ефективної системи взаємодії з особою, що звертається, підвищення поінформованості про порядок, способи та умови їх отримання через функціонування постійно діючої системи інформаційного супроводження.

 За матеріалами Управління Пенсійного фонду України у Василівському районі.

 

середа, 11 Грудня 2013 15:18 | Переглядів: 546

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]