Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Запорізькі землевпорядники завершують інвентаризацію земель сільгосппризначення державної форми власності

У м.Бердянськ відбулося виїзне засідання колегії Головного управління Держземагентства у Запорізькій області, на якому підбито підсумки роботи щодо складання реєстру договорів оренди сільськогосподарського призначення державної форми власності та реєстрації укладених договорів, ходу проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної форми власності, ведення Державного земельного кадастру та його інформаційного наповнення.

Запорізькими землевпорядниками створено реєстр договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, до якого внесено 1736 чинних договорів оренди на загальну площу 64 тис. га. Це допомогло провести системний моніторинг договірних зобов´язань та виявити порушення, пов’язані із встановленням заниженої ставки орендної плати у 340 договорах оренди. Відповідно з орендарями цих земельних ділянок проводиться робота, спрямована на перегляд та приведення укладених договорів у відповідність до вимог чинного законодавства.

 Разом з тим, не всі районні державні адміністрації передали до територіальних підрозділів Держземагентства укладені райдержадміністраціями до 01.01.2013 оригінали договорів про передачу земельних ділянок сільськогосппризначення державної власності в оренду. Тому колегією прийнято рішення зобов’язати керівників територіальних підрозділів Держземагентства повторно звернутися до голів райдержадміністрацій з пропозиціями щодо передачі оригіналів усіх укладених договорів оренди.

 На постійному контролі землевпорядників області залишається також ведення та наповнення бази Державного земельного кадастру. З початку роботи Національної кадастрової системи у Запорізькій області зареєстровано 30,7 тис. земельних ділянок та 51 обмеження у використанні земель, надано 30,2 тис. витягів з Державного земельного кадастру. Найкращі показники у проведенні цієї роботи мають місто Бердянськ та Бердянський район. Другі за показниками - м.Запоріжжя та Запорізький район, треті - Вільнянський, Василівський та Оріхівський райони.

 На території області продовжується також проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної форми власності за рахунок коштів Державного бюджету на площі 102,33 тис. га.

 На даний час повністю завершено виконання комплексу топографо-геодезичних робіт на площі 102 тис. га, в базі даних Державного земельного кадастру зареєстровано земельні ділянки площею 100,95 тис. га. Фактично ці роботи вже виконано у всіх районах області, окрім Куйбишевського.

 Начальник Головного управління Держземагентства у Запорізькій області Іван Гашенко, підбиваючи підсумки, підкреслив, що виготовлена землевпорядна документація повинна бути передана на затвердження вже найближчими днями.

 - Успішне завершення цих робіт дозволить упорядкувати використання сільськогосподарських земель, виявити вільні і самовільно зайняті земельні ділянки, збільшити надходження до бюджетів від платежів за землю. Отримані в результаті інвентаризації дані знайдуть своє відображення на Публічній кадастровій карті. В подальшому проінвентаризовані земельні ділянки будуть передаватися сільгосптоваровиробникам в оренду за значно спрощеною процедурою – без розроблення проектів землеустрою, - зазначив, зокрема, керівник землевпорядної служби області.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

четвер, 12 Грудня 2013 11:30 | Переглядів: 674

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]