Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Запорізькі юні митці повернулися з Гранд-концерту з дипломами та запрошенням на навчання

У рамках Року дитячої творчості в Україні, оголошеного Указом Президента України Віктором Януковичем, у м. Київ відбулася виставка творчих робіт та Гранд-концерт переможців регіональних і міжнародних дитячих оглядів-конкурсів „Сузір’я талантів”. Від імені Президента України Віктора Януковича учасників свята привітав Міністр культури України Леонід Новохатько. У Гранд-концерті взяли участь кращі творчі колективи та окремі виконавці різних жанрів з 26 областей України.

Запорізьку область представляли лауреат міжнародних фестивалів та конкурсів Олександра Зворигіна та хор „Запоріжжя” (керівник Оксана Братцева), які виконали пісню на слова Тараса Шевченка „Вітре буйний”. Емоційному та яскравому виступу солістки та хору сприяли українські костюми, надані Палацами культури ім. Т.Г. Шевченка АТ „Мотор Січ” та „Запоріжсталь”. За високу творчу майстерність та участь у Гранд-концерті вони отримали дипломи Міністерства культури України.

 Крім того, ректор Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра Олександр Злотник, високо оцінивши професійне акапельне виконання вокального твору, запропонував Олександрі Зворигіній навчатися в очолюваному ним вузі за спеціальністю „Народний спів”.

 Обласний методичний центр культури і мистецтва підготував та оформив виставку робіт образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва учнів шкіл естетичного виховання з мм. Запоріжжя, Енергодара, Бердянська, Гуляйпільського, Приморського, Пологівського районів.

 Майстер-клас на гончарному крузі демонстрували учні Малобілозерської спеціалізованої естетичної школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів „Дивосвіт”, виготовляючи глечики, макітри, куманці. Міністру культури України Леоніду Новохатьку юні гончарі презентували макітру, виготовлену власноручно.

 До речі, Міністр культури України першою відвідав виставку творчих здобутків саме дітей із Запорізької області. Він високо оцінив майстер-клас учнів школи „Дивосвіт” та запропонував їм навчання у Державній спеціалізованій художній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів „Колегіум мистецтв у Опішні” – єдиному в Україні освітньому закладі, що надає початкову мистецьку освіту із образотворчого мистецтва та гончарства.

 Після Гранд-концерту делегація області відвідала Київський академічний Молодий театр, де переглянула спектакль режисера С. Жиркова „Любов людей”.

 Як відзначила директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Ірина Конарева, яскравому виступу запоріжців сприяла підтримка обласної державної адміністрації та особисто голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка. Вона також подякувала студентам та директору Запорізького музичного училища ім. П.І. Майбороди Сергію Пелюку, учням та викладачам Малобілозерської спеціалізованої естетичної школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів „Дивосвіт”, керівнику хору „Запоріжжя” Оксані Братцевій за високий професіоналізм, активну участь у виставці і Гранд-концерті „Сузір’я талантів”.

 

 Управлінння у справах преси та інформації ЗОДА

понеділок, 16 Грудня 2013 11:24 | Переглядів: 513

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]