Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Відбулась зустріч керівництва області з Надзвичайним та Повноважним послом Японії

У Запорізькій області перебуває з робочою поїздкою Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні пан Тоічі Саката. Сьогодні з дипломатом зустрілись голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко та голова облради Віктор Межейко. Сторони говорили в першу чергу про можливості розширення взаємовигідного співробітництва не тільки між нашими країнами, а й між окремими регіонами України та Японії.

 Крім того, японська сторона запропонувала Запорізькій області взяти участь у програмі «Кусаноне», що передбачає надання урядом Японії грантів вітчизняним установам освіти чи охорони здоров'я. Щорічно, за результатами конкурсу, допомога надається восьми організаціям.

 У нас є така програма «Кусаноне» - людська безоплатна допомога. Цей проект діє через наше посольство. Якщо, наприклад, є лікарня, де застаріло медичне обладнання або потребує оновлення система вентиляції чи теплопостачання, все, що необхідно для лікування пацієнтів та утримання їх у належних умовах, – ми надаємо на це гроші. Ми приймаємо заяви від організацій або установ та надаємо допомогу. З 2002-го року по всій Україні в цілому реалізовано 74 таких проекти. На один проект надається близько 100 тисяч доларів. У Запорізькій області ще не було реалізовано жодного проекту, тому ми приїхали представити програму, - повідомив Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Тоічі Саката.

Керівник регіону Олександр Пеклушенко запевнив пана посла, що наш край знайде своє місце в цьому проекті і така підтримка стане ефективним інструментом реформування сфери охорони здоров'я. У якості позитивного прикладу співпраці голова облдержадміністрації назвав участь Запорізької області в проектах «зелених» інвестицій у рамках Кіотського протоколу.

- Ми вдячні за ваш візит. Дякую за підтримку наших проектів у рамках Кіотського протоколу. У нас розроблено 219 проектів, прийнято 70. Ми готові рухатися далі. Ми готові до всебічного та взаємовигідного співробітництва. Тим більше для нас ваша країна багато в чому є прикладом для наслідування. Японія - це приклад поваги до історії, традицій, поваги до старших. Ваша країна - приклад того, як потрібно досягати успіху. Для того, щоб мати такий високий рівень життя, Японії довелося подолати труднощі і багато працювати, - наголосив Олександр Пеклушенко.

понеділок, 16 Грудня 2013 15:29 | Переглядів: 492

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]