Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Молодь району виявляє активну громадянську позицію

Обговоренню питань розвитку молодіжної політики на території Василівського району було присвячене засідання «круглого столу» Василівської районної молодіжної  ради за темою «Актуальні проблеми молоді Василівського району». В проведенні заходу взяли участь заступник голови РДА Любов Ханенко, члени молодіжної ради, керівники відділів, управлінь РДА, освітніх та позашкільних навчальних закладів району,

представники органів учнівського та студентського самоврядування шкіл та навчальних закладів I-II ст. акредитації, представники місцевих ЗМІ. «Круглий стіл» став своєрідним продовженням засідання Громадської ради при райдержадміністрації, під час якого було піднято та викликало активну гарячу дискусію питання розвитку молодіжної політики в районі.

 Було розглянуто та обговорено питання: «Про права дітей та молоді в Україні», «Аналіз психологічних досліджень по актуальним проблемам молоді», «Дозвілля дітей та молоді на території району», «Позашкільна робота: мережа гуртків та напрямки гурткової роботи».

  Любов Ханенко поінформувала про напрямки роботи Президента та Уряду країни в питаннях розвитку молодіжної політики, відзначила, що питання реалізації молодіжних та освітніх програм на території району знаходиться в центрі постійної уваги районної влади, керівництва навчальних та позашкільних закладів. Підтвердженням цього є виконання районних програм підтримки молоді у 2013 році на 85,7 тис.грн., робота продовжується, готується фінансування на 2014 рік.

 В ході обговорення питань засідання були заслухані думки та доволі слушні пропозиції учасників заходу. Зокрема, керівника учнівського самоврядування гімназії «Сузір’я» Дар’ї Кульбашної, керівника органу студентського самоврядування Василівського коледжу Костянтина Мовчана про проведення загальноміського суботнику, оголошення і проведення в навчальних закладах конкурсів проектів з благоустрою міського парку, організації спільних тематичних вечорів, проведення загальноміських свят. Було відзначено, що красу міста необхідно наводити своїми руками, в той же час прозвучали критичні виступи на адресу роботи правоохоронних органів по підтримці правопорядку у вечірній час і на молодіжних дискотеках. Взагалі, проблема дозвілля молоді в районі існує і залишається на протязі довгого часу: немає молодіжних кафе, де можна було б поспілкуватися – ті, що є перетворені в «забігаловки» із продажем спиртного і дозволом куріння. Були розглянуті також питання працевлаштування молоді,

 Окремо, розглянуто питання поведінки молоді на дискотеках, у вечірній час на вулицях міста, взаємодії з правоохоронними органами, організації роботи власних оперативних загонів по дотриманню правопорядку під час молодіжних заходів та на вулицях міста.

 

середа, 18 Грудня 2013 15:42 | Переглядів: 514

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]