Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Віктор Ємельяненко: «Запорізька область – у десятці кращих регіонів України»

Під час апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, його перший заступник Віктор Ємельяненко прозвітував про попередні підсумки соціально-економічного розвитку Запорізької області за 2013 рік.

- У складних умовах сьогодення Запорізька область зберігає провідні позиції в економіці України. Про це свідчить десяте рейтингове місце серед регіонів країни за підсумками січня-вересня 2013 року. Практично за кожним другим показником рейтингової оцінки область увійшла до першої десятки регіонів, у тому числі за вісьмома показниками – до першої п’ятірки, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, було значно поліпшено рейтингові оцінки діяльності облдержадміністрації у порівнянні з першим півріччя за такими напрямами: економічний розвиток, споживчий ринок, інвестиційна та інноваційна діяльність, житлово-комунальне господарство.

За обсягом реалізованої промислової продукції в розрахунку на одного жителя область посідає четверте місце, за індексом обсягу сільськогосподарського виробництва – друге місце, за обсягом виробництва продукції сільського господарства в розрахунку на одного сільського жителя – третє місце, за рівнем оплати за електроенергію – дев’яте місце, за коефіцієнтом покриття експортом імпорту – четверте місце.

- За обсягом реалізованої промислової продукції - 62 млрд. грн. - область входить у трійку регіонів-лідерів, посідаючи третє місце після Донецької та Дніпропетровської областей. Підприємствами області вироблено 26% усієї електроенергії в країні, 25% сталі, 42% легкових та 32% вантажних автомобілів, 49% високовольтної апаратури та 13% соняшникової олії, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Посадовець підкреслив, що лідером економічного зростання регіону поточного року є сільське господарство. За січень-листопад зростання валової продукції галузі склало майже 26%. За цим показником Запорізька область посіла п’яте місце серед після Одеської, Миколаївської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей.

- Завдяки залученню державних коштів введено в експлуатацію першу чергу обласного перинатального центру. Також триває реконструкція низки пріоритетних об’єктів. Серед них – палац спорту «Юність», обласна філармонія, хірургічний корпус обласної клінічної дитячої лікарні, будівництво поліклініки в селищі Кушугум Запорізького району, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, на розвиток автомобільних доріг загального користування з початку року з держбюджету спрямовано 141,1 млн. грн. На будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах спрямовано кошти в обсязі 45,7 млн. грн., у тому числі субвенції з держбюджету місцевим бюджетам – 37,6 млн. грн., надходжень податків і зборів до обласного дорожнього фонду – 8,1 млн. грн.

- Цього року обсяг фінансування будівництва автотранспортної магістралі через р.Дніпро у м.Запоріжжя збільшено до 1 млрд. грн. за рахунок державних коштів та кредитних ресурсів. На сьогодні отримано та освоєно 559,4 млн. грн. Забезпечення ритмічного фінансування дозволить прискорити темпи будівництва об’єкта та забезпечити виконання завдання Президента України щодо введення в експлуатацію першої черги будівництва до кінця 2014 року, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, поточного року забезпечено координацію роботи щодо залучення коштів під державні гарантії по проектах соціально-економічного розвитку територій. З них три проекти - у м.Запоріжжя, ще один – у м.Бердянськ.

- Один з приіоритетних напрямів роботи облдержадміністрації – це поліпшення екологічної ситуації в регіоні. Сформовано переліки заходів, спрямованих на охорону і раціональне використання природних ресурсів, які фінансуються за рахунок обласного та місцевих екофондів на загальну суму 176,7 млн. грн., у тому числі 49,6 млн. грн. з обласного екофонду. Протягом року на роботи з будівництва та реконструкції очисних споруд та мереж каналізації у Василівському, Гуляйпільському, Запорізькому, Мелітопольському та Оріхівському районах з обласного екофонду використано 5,8 млн. грн., з будівництва полігонів твердих побутових відходів у селищі Велика Білозерка, містах Гуляйполе та Кам’янка-Дніпровська спрямовано 5,7 млн. грн., - зазначив Віктор Ємельяненко.

Середньомісячна заробітна плата по області за січень-жовтень 2013 року склала 3113 грн. (шосте місце по Україні) та збільшилась у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 7,2%. Протягом жовтня на 6,8 млн. грн. скорочено суму заборгованості з виплати зарплати. За цей період в області створено 28,6 тис. нових робочих місць або 98,5% від запланованого на поточний рік.

Підбиваючи підсумки року, Олександр Пеклушенко наголосив, що одним з найбільш важливих питань для обласної влади залишається виплата зарплати громадянам.

- Минулої п’ятниці завдяки Президенту України Віктору Януковичу ми виплатили заробітну плату всім бюджетникам, на це пішло 115 млн. грн. Надалі це питання залишатиметься одним з головних. Також украй важливо, що нам вдалося вирішити дуже серйозні проблеми з міським електротранспортом у м.Запоріжжя. Окремої уваги варте й те, що ми знайшли можливість виплатити з жовтня 40-відсоткову надбавку до зарплати медикам, які працюють на «швидкій допомозі», у майбутньому вона виплачуватиметься на постійній основі, - зазначив керівник області.

Також очільник регіону наголосив, що наступного року одне з головних завдань – це ремонт внутрішньоквартальних та дворових доріг, які знаходяться в жахливому стані.

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

понеділок, 23 Грудня 2013 14:25 | Переглядів: 508

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]