Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Пацієнтам і медикам — максимальний комфорт

Питання реформування медичної галузі району, на чому наголошує Президент України Віктор Янукович у соціальних ініціативах, на постійному контролі у влади, адже створення медичних округів — вже у недалекому майбутньому.

Тому сьогодні необхідно визначитися, які спеціалізовані відділення можуть повно-цінно працювати на території нашого району, куди потрібно спрямувати найбільшу фінансову підтримку, щоб медична допомога надавалася на найвищому рівні з використанням найсучаснішого обладнання і залученням високопрофесійного медперсоналу. Сергій Джуган побував з робочим візитом у Дніпрорудненській міській лікарні, де поспілкувався з колективом, відвідав відділення лікарні, ознайомившись з умовами перебування у них пацієнтів. Керівника району супроводжували мер міста гірників Євгеній Матвєєв, головний лікар ЦПМСД Ігор Джуган, головний лікар лікарні Юрій Абросімов, інженер-метролог лікарні Алевтина Губенко. Юрій Абросімов поділився проблемами та планами:

— Покращення умов для перебування пацієнтів у нашій лікарні — одне з пріоритетних завдань, — відзначив головний лікар ДМЛ. — Саме тому за останній період ми відкрили 7 палат підвищеного комфорту, в яких можуть перебувати 1-2 пацієнти. І все це за не бюджетні кошти. Також зробили ремонт у приміщенні прийомного покою, замінили лінолеум на плитку на першому поверсі хірургічного корпусу, і у холі другого поверху. Серед питань першочергового значення — оновлення медичного обладнання. І тут треба віддати належне керівництву ЗАТ "ЗЗРК", яке за останній період виділило близько 1 мільйона гривень на діагностичне і лікувальне обладнання.

Голова райдержадміністрації побував у реанімаційному відділенні та операційних блоках. Декілька років тому за "атомні" кошти тут зробили ремонт. А ось цьогорік придбали аварійне джерело енергозабезпечення — дизель-генератор, на випадок раптового відключення електроенергії. За рахунок "атомних" грошей у цьому році в лікарні побудувати киснесховище для зберігання балонів з киснем.

Великий обсяг робіт виконано у терапевтичному корпусі. Там оновили систему тепломережі. Закінчили, до речі, і реконструкцію теплотраси лікарні. У приміщеннях пральні та індивідуальній газовій котельні також завершили ремонт.

Дніпрорудненська міська лікарня може пишатися одним з кращих Міжрайонних ортопедо-травматологічних центрів, де застосовуються сучасні методи лікування, використовується досвід колег зі світовим ім'ям. За таким же принципом декілька років тому було створено і єдине в районі інфекційне відділення при Дніпрорудненській міській лікарні та пологове при районній лікарні. І, як відзначив Юрій Абросімов, такий підхід до вирішення питання надання якісних медичних послуг економічно-обґрунтований.

Обговорюючи нагальні проблеми і потреби медичного закладу Сергій Джуган відзначив:

— Ми наочно побачили, куди у першу чергу потрібно спрямовувати кошти. Перш за все, необхідно створити належні умови для прийому маленьких дітей, облаштувати приміщення новоствореної амбулаторії сімейної медицини, зробити капітальний ремонт (враховуючи санацію) терапевтичного корпусу. А це все, за попередніми розрахунками, — близько 4 млн. грн. Кошти немалі, а тому потрібно визначитися з виконанням робіт поетапно, щоб створити належні умови якісно, з максимальним комфортом для пацієнтів і медперсоналу.

 

 

 

вівторок, 24 Грудня 2013 14:59 | Переглядів: 844

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]