Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Сергій Джуган:"Спільні консолідовані зусилля об'єднують нас"

Голова райдержадміністрації Сергій Джуган провів зустріч з лідерами політичних партій та громадських організацій, що діють на території району. В проведенні заходу взяли участь керівники районних організацій Партії регіонів, КПУ, СПУ, ВО «Батьківщина», ПРП, партії «УДАР», «Народної партії»; районної та міських ветеранських організацій;

голів галузевих профспілкових організацій: освіти, медичних працівників, держслужбовців; національно-культурних товариств; асоціації фермерів та приватних землевласників; ГО «Дніпрорудненське об’єднання підприємців та роботодавців «Солідарність»; РО Товариства «Червоного Хреста». Загалом, представники 22 інститутів громадянського суспільства. Голова РДА поінформував про загальну суспільно-політичну ситуацію в Україні, про позицію Президента та Уряду в цьому питанні, підтвердженні курсу України на євроінтеграцію, необхідність паузи в підписанні Угоди для оцінки економічних і соціальних наслідків зони вільної торгівлі з ЄС для нашої країни. Головним же у політичному житті району, на сьогодні, є певна політична стабільність, яку необхідно зберегти.

 Було надано слово кожному із учасників зустрічі. Голова районної ветеранської організації Віктор Живиця, говорячи про останні політичні події в Києві, наголосив на тому, що висновки необхідно зробити всім, в першу чергу владі, щодо визначення соціально-економічних причин виникнення політичної кризи. Керівник РО ВО «Батьківщина» Л.Бекерська наголосила, що вона хоче жити в правовій державі, де дійсно існує верховенство права. Олександр Кваша, керівник районної громадсько - патріотичної організації «Відродження», підкреслив, що в Україні є здобутки, які необхідно зберегти: це - розвиток рідної мови, наявність прав та свобод громадян. Але головне – конструктивна співпраця всіх членів громадянського суспільства задля розбудови регіону, держави. Як приклад – діяльність Громадської ради при РДА. При вирішенні будь - яких питань тут панують розуміння, толерантність, незважаючи на те, що в її склад входять представники багатьох інститутів громадянського суспільства. Голова депутатської фракції Партії регіонів райради В.Грачов наголосив на тому, що при всіх протиріччях, нас об’єднує одне – як зробити кращим життя людей району, не допустити екстремістських проявів, зберегти мир.

 У виступах учасників зустрічі висловлювались думки з різних питань, в тому числі щодо проявів фактів корупції, стану проведення медичної реформи, фінансової підтримки ветеранських організацій, необхідності проведення референдумів щодо визначення громадської думки для прийняття правильних державницьких рішень, з питань безробіття, жахливої ситуації в країні з зайнятістю молоді.Розглянуто і обговорено пропозиції та побажання щодо визначення налагодження взаємодії між представниками всіх партій та громадських організацій на території району задля вирішення актуальних питань життєзабезпечення регіону.

 В цілому, зустріч носила характер конструктивного діалогу, обміну думками, пропозиціями, активного спілкування між керівником району і учасниками зустрічі.

 Підводячи підсумки, по суті засідання «круглого столу», Сергій Джуган подякував за конструктивну, ділову розмову, за висловлені критичні зауваження, конкретні пропозиції та побажання на адресу районної влади. Наголосив на тому, що в районі зареєстровано 73 політичні партії, але ніякі вказівки політичних лідерів «зверху» не вирішать реальних проблем району. Тільки спільними консолідованими зусиллями ми зможемо покращувати життя громад, вирішувати всі актуальні питання життєзабезпечення регіону.

 

 Сектор внутрішньої політики РДА

четвер, 26 Грудня 2013 15:12 | Переглядів: 558

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]