Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Запорізькі рятувальники перевірили готовність до безпечного святкування

Напередодні зимових свят за дорученням голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка спеціалісти Головного управління ДСНС України у Запорізькій області провели перевірки об’єктів, де проходитимуть масові святкові заходи. Як повідомив головний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям Євген Водоп’янов, усього перевірено 836 об’єктів. Основні недоліки, виявлені об’єктах, – це порушення правил влаштування електричної ілюмінації, використання тимчасових ділянок електромережі, відсутність вогнегасників, також відсутні заміри опору ізоляції. За ці та інші порушення посадові особи, відповідальні за проведення свят, притягнуті до адміністративної відповідальності.

При цьому тривають контрольні непланові перевірки місць, де були виявлені суттєві недоліки. Також рятувальники провели рейдову перевірку місць з масовим перебуванням людей, а саме театр ім. Магара, обласний театр ляльок та спеціальний дитячий освітній заклад № 36 «Дзвіночок». З’ясовано, що ялинки на всіх об’єктах встановлені відповідно до норм та правил пожежної безпеки, є плани евакуації тощо. Подібні рейди проводились по всій території Запорізької області.

 Ще один предмет підвищеної передноворічної уваги - використання піротехніки. Щоб «святкові вогні» не завдали непоправної шкоди громадянам, правила придбання та використання піротехнічних засобів роз’яснює начальник відділу вибухотехнічної і пожежотехнічної експертизи НДЕКЦ при ГУ МВС України в Запорізькій області Сергій Угрюмов: «Купувати піротехнічні вироби слід тільки у стаціонарних торговельних точках, які мають ліцензію на продаж та продукція яких сертифікована. На будь-якому піротехнічному виробі обов’язково повинні вказуватись заходи безпеки при використанні, строки зберігання, термін придатності та дані про виробника. Використовувати прострочені вироби категорично заборонено. Встановлювати піротехнічні вироби необхідно на твердій, рівній поверхні, а мінімальна безпечна відстань від установки – 15-20 метрів».

 Правоохоронці нагадують, що продаж піротехніки особам, молодшим 16 років, категорично заборонений. Громадяни ж, які виявили чи знають місцезнаходження несанкціонованого місця продажу піротехніки, повинні звернутися до міліції.

 Начальник відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України в Запорізькій області Юлія Баришева повідомила, що з 31 грудня по 7 січня запорізькі рятувальники переходять на посилений варіант несення служби. Крім 100 одиниць спецтехніки і близько 400 чоловік особового складу, які щодня несуть службу по всій області, паралельно працюватимуть оперативні групи в кожному з 48 підрозділів регіону.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

п'ятниця, 27 Грудня 2013 14:32 | Переглядів: 457

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]