Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

А 2013 багатий!..

2013-й рік для району був насиченим, плідним і цікавим. Зроблено багато хороших справ, відбулося багато знаменних подій та заходів. Історія району поповнилася прекрасними ювілеями, новими досягненнями шахтарів, землеробів, спортсменів, школярів, артистів... Рік, що минає, стартував з підготовки до знаменних дат: 90-річчя утворення району, 70-річчя з дня звільнення Василівщини від німецько-фашистських загарбників і 225-річчя м. Василівка.

Згадували історію, досягнення, видатних людей... У першій половині 2013-го район очолили: Сергій Джуган — голова райдержадміністрації і Денис Калінін — голова районної ради.

Важливим досягненням стало втілення у життя 11 проектів в рамках програми "зелених" інвестицій, які були розпочаті і завершені у поточному році: модернізація та утеплення приміщень шкіл, лікарень, дитячих садків.

Гордість району в 2013-му — відкриття нових об'єктів: їдальні в Дніпрорудненській ЗОШ І-ІІ ст., боксерського рингу в СШ "Талант", спортивного майданчика у Степногірську, дитячого майданчика у Василівці, групи (20 осіб) у дитячому садку "Калинка" у Скельках.

Особливо приємно порадувало відкриття ТОВ «Агропромислова кампанія» першої в області ферми з вирощування індиків в с. Орлянське. Потужність ферми — 35 тисяч індиків. На момент відкриття їх було 2800, а перше яйце тут очікують у лютому 2014.

Багато підприємств, навчальних закладів, служб відзначили ювілейні дати своєї діяльності. Дніпрорудненський професійний ліцей (45 років), Приморська ЗОШ № 1 (25), Тополинська ЗОШ (20), ПрАТ "ВЗТО" (35), Василівка-Градпроект (25), ЦСССДМ (20) ...

Запам'ятався в районі і народний герой, яким у символічне для кожного свято — День Перемоги став житель Степногірська, командир відділення 1 ДПРЧ Жовтневого району Валентин Стеценко, який рятував братика і сестричку Діану та Артура із задимленого будинку.

Прославили район своїми досягненнями спортсмени, артисти, вчені... Олексій Каніболоцький став переможцем чемпіонатів країни серед вихованців дитячо-юнацької спортивної школи та СДЮШОР в Києві і Харкові, ХХ Всеукраїнського турніру "Козацька Хортиця" і XXIII Всеукраїнського турніру з легкої атлетики, Станіслав Степанов переміг на чемпіонаті України з боксу в Чернівцях. Малобілозерські футболісти на чолі з тренером Віктором Зелінським у підсумку спортивного року здобули найбільше нагород.

Юна красуня з Василівки Ілона Омельченко на міжнародному конкурсі краси і таланту "Minislavna Ukraine Open-2013" завоювала титул "Гран-прі Модель", підкоривши публіку і журі танком на пуантах.

Справжня гордість Василівщини — вихованці Малої академії наук Денис Котов та Андрій Трічев, які три роки поспіль успішно брали участь у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у Києві. Хлопці отримали Дипломи Державної служби інтелектуальної власності України за участь у виставці "Діти-винахідники" і стали переможцями очного туру "Олімпіади-2013" Київського національного університету з фізики для школярів, закінчили очно-заочну фізико-технічну школу Малої академії наук України за напрямом "Технічні науки".

Проведені масштабні заходи: відкриття оновленого поста ДАІ і байкерського сезону під назвою "Тарелка-fest", 7-й Міжнародний мистецький пленер "Дивосвіт-2013" на базі Малобілозерської естетичної школи-інтернату "Дивосвіт", перші змагання з аквабайку серед вихованців школи водного спорту "Екстрим"... Чого тільки коштувало святкування потрійного свята району у жовтні: багатотисячний мітинг у Василівці, солдатські привали, вшанування ветеранів! У "старому" році Василівщину зачаровували співом Ірина Білик і Альоша, ВІА "Пісняри", гурти "ТІК" та "Авіатор", Президентський оркестр.

За кілька днів до Новоріччя відбулися вибори нового директора ВСП «Василівський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету». Більшістю голосів з чотирьох кандидатур директором обрана Ольга Анатоліївна Коноваленко, яка до цього працювала заступником директора з виховної роботи.

Ще один рік Василівська громада прожила дружно і злагоджено, долала труднощі і впевнено йшла вперед. І розслаблятися не збирається, адже попереду ще так багато справ. Район з радістю і новими надіями на майбутнє готовий до зустрічі 2014-го року, в якому обов'язково здійсняться усі плани та заповітні мрії.

 

середа, 08 Січня 2014 14:20 | Переглядів: 682

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]