Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Загиблих тварин диких кабанів на території регіону не виявлено

На території Луганської області встановлено карантинні обмеження щодо поширення вірусу африканської чуми свиней - смертельно небезпечного захворювання для тварин. У звя’зку з такою ситуацією запобіжні заходи посилені і на території Запорізької області. Заступник голови облдержадміністрації Олег Ніколенко провів селекторну нараду з керівниками районів з питань недопущення занесення збудника АЧС на територію регіону.

- Маємо досвід ліквідації наслідків цього небезпечного захворювання у 2012 році. Всі пам’ятають, які колосальні людські та матеріальні ресурси були задіяні, як важко довелося господарствам. Думаю, нікого не треба переконувати в тому, що необхідно докласти максимум зусиль, щоб не допустити занесення вірусу, - зазначив заступник голови ОДА Олег Ніколенко.

 Серед першочергових завдань, які необхідно вжити: скоординувати роботу служб ветеринарної медицини, лісового господарства, МНС та міліції, керівників фермерських господарств, організувати семінари, посилити контроль на автошляхах, в аеропорту та морському порту, а також забезпечити «закритий режим» роботи свинарських господарств.

 Щодо «закритого режиму» заступник начальника головного управління ветеринарної медицини в Запорізькій області Сергій Дегтяренко повідомив, що керівники Василівського, Великобілозерського та Михайлівського районів мають звернути увагу на господарства, які працюють на їх території, де раніше були виявлені певні недоліки.

 Разом з тим, як запевнив представника обласної виконавчої влади начальник Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства Мирон Полуліх, загиблих тварин диких кабанів на території регіону не виявлено.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

п'ятниця, 10 Січня 2014 11:55 | Переглядів: 509

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]