Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Відкритий діалог – запорука успішної співпраці влади та громадськості

Протягом 2013 року в області проведено 1326 інформаційно-консультативних зустрічей з громадськістю за участю майже 65 тис. осіб, що на 11,5% більше, ніж минулого року. Також організовано 176 публічних громадських обговорень, присвячених найбільш актуальним питанням життєдіяльності регіону. Про це повідомив начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Володимир Головешко.

За словами посадовця, громадські слухання були присвячені пріоритетним напрямкам роботи місцевих державних адміністрацій, учасники засідань «круглих столів» обговорювали впровадження нових соціальних ініціатив Президента України, шляхи підвищення ефективності співпраці між владою та бізнесом, розвитку благодійності, збереження історичної пам’яті, взаємодію влади та національно-культурних товариств, законопроекти, питання забезпечення продовольчої безпеки регіону, способів вдосконалення роботи митних, податкових органів, системи надання адміністративних послуг тощо.

 - Ми приділяємо значну увагу проведенню публічних громадських обговорень проектів нормативно-правових актів, що викликають суспільний інтерес. Зокрема, у липні та грудні 2013 року відбулось обговорення проекту «Порядок використання коштів з обласного бюджету, що спрямовуються у 2013-2017 роках для створення малих пекарень шляхом часткової компенсації вартості обладнання вітчизняного або іноземного виробництва, для подальшого використання у виробництві борошна, хліба та хлібобулочних виробів». Прийняття цього документа сприятиме розвитку малого підприємництва та демонополізації ринку хлібопродуктів у регіоні, - зазначив Володимир Головешко.

 Посадовець повідомив, що за ініціативи Громадської ради при Новомиколаївській райдержадміністрації розроблено проект районної програми сприяння розвитку громадянського суспільства, яка здобула одностайну підтримку депутатів райради. У Пологівському районі організовано громадську експертизу місцевих програм оздоровлення дітей та купівлі шкільних автобусів, ініційовано зміни автобусних маршрутів місцевого значення.

 - Особливо важливим є обговорення резонансних соціальних питань. Наприклад, стосовно можливості геологічного дослідження залізорудного родовища у Гуляйпільському районі, проекту концепції забудови району Павло-Кічкас у м.Запоріжжя, доцільності розміщення тваринницького комплексу у м.Василівка, реорганізації трьох шкіл, реформування Дніпрорудненської міської лікарні, розробки родовища марганцевих руд у Василівському району тощо, - повідомив Володимир Головешко.

 Так, Громадською радою при Вільнянській РДА ініційовано засідання «круглого столу» щодо спрощення нормативного регулювання підприємницької діяльності та оптимізації дорожнього руху в м. Вільнянськ, у м. Енергодар з ініціативи представників громадськості обговорено хід виконання програми розвитку освіти міста на 2009-2015 роки, а в Розівському районі проаналізовано основні результати виконання місцевої програми протидії зростанню злочинності тощо.

 Також у регіоні ведеться активна робота з роз’яснення сутності та основних напрямків соціально-економічної політики Президента України та Кабінету Міністрів України, нових соціальних ініціативи Глави держави.

 - З початку року проведено 768 інформаційних заходів, у яких взяли участь понад 82 тис. осіб. Організовано 12 єдиних днів інформування населення: до 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи, відзначення Дня Європи в України, щодо ухвалення Декларації про Державний суверенітет України, з обговорення послань Президента України до Українського народу тощо, в яких взяли участь понад 3 тис. трудових колективів та понад 200 тис. осіб, - повідомив Володимир Головешко.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

понеділок, 13 Січня 2014 14:20 | Переглядів: 486

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]