Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Про пенсію шахтарю

— Одержую пенсію як шахтар. Який мінімальний розмір пенсії шахтаря?

— За абзацом третім ч. 1 ст. 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” мінімальний розмір пенсії особам, на яких поширюється чинність Закону України “Про підвищення престижності шахтарської праці”,

та на працівників, зайнятих повний робочий день під землею обслуговуванням таких осіб, які відпрацювали на підземних роботах не менш як 15 років (чоловіки) та 7,5 року (жінки) за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, встановлюється незалежно від місця останньої роботи в розмірі 80% середньої заробітної плати шахтаря, але не менш як три розміри прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність. Чинність Закону України “Про підвищення престижності шахтарської праці” поширюється, на працівників, які видобувають вугілля, залізну руду, руди кольорових і рідкісних металів, марганцеві та уранові руди, працівників шахтобудівних підприємств, зайнятих на підземних роботах повний робочий день, та працівників державних воєнізованих аварійно-рятувальних служб (формувань) у вугільній промисловості – за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затвердженим Кабінетом Міністрів України (шахтарі), та членів їхніх сімей.

Отже, якщо розмір пенсії шахтаря, обчислений з урахуванням страхового стажу та заробітку чи встановлений у розмірі 80% його заробітку, визначеного ст. 40 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, не досягає трьох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, держава йому гарантує мінімальній розмір пенсії не менш як три прожиткових мінімумів.

За матеріалами газети “Нова Таврія”

 

понеділок, 13 Січня 2014 16:24 | Переглядів: 520

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]