Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Петро Гончарук: «Агротуризм – дуже перспективний напрямок, і ми будемо його розвивати»

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду щодо подальшого просування міжнародного проекту ЄС «Система сертифікації якості агротуризму» з адаптацією в підприємницьке середовище регіону.Минулого року Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області виграв міжнародний конкурс з надання гранту ЄС у сумі 67,5 тис. євро для реалізації проекту «Система сертифікації якості в агротуристичному бізнесі».

Це відкриває перед нами великі можливості для розвитку агротуризму, і не лише через виділення коштів, а й завдяки можливості перейняття досвіду країн, де агротуризм більш розвинений, - зазначив Петро Гончарук.

 Посадовець підкреслив, що Запорізька область має великий аграрний ресурс, у тому числі це стосується розвитку туристичної галузі.

 - Я знаю, який жвавий інтерес викликає агротуризм, особливо це стосується дітей. Не в кожної дитини є родичі в селі, а можливість відпочити на чистому повітрі, подалі від цивілізації, побачити на власні очі худобу, город, засіяні поля – це дуже цікаво. Попит породжує пропозицію, і ми повинні всіляко сприяти розвитку агротуризму, - підкреслив Петро Гончарук.

 Також посадовець наголосив, що об’єкти агротуризму, які буде створено на території області, будуть внесені до туристичних маршрутів, а для поширення інформації про них залучатимуться засоби масової інформації та туристичні оператори.

 Як повідомив генеральний директор Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» Володимир Степаненко, науковцями було проведено дослідження щодо необхідності розвитку агротуризму, вивчався стан агротуристичного комплексу регіону, проводилося порівняння ситуації з іншими регіонами. З перших тижнів реалізації проекту фонд отримав зворотній зв’язок – до нього звернулися понад десять суб’єктів, які зацікавлені в розвитку агротуризму.

 У ході наради було заслухано трьох представників агротуризму, які працюють за різними напрямками. Один з них розвиває агротуризм на базі сільськогосподарського підприємства, для другого це – сімейний бізнес, для третього – це поєднання козацького патріотичного виховання дітей, їх оздоровлення та наближення до природи.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

середа, 15 Січня 2014 10:35 | Переглядів: 510

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]