Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Пункти обігріву для бездомних громадян – у повній готовності

Перед пунктом обігріву, розташованим біля трамвайної зупинки «Малий ринок», відбулася виїзна нарада з питань організації харчування для бездомних громадян та осіб, які опинились у складних життєвих обставинах. Учасники заходу - директор Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Шлея, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігор Мещан,

керівник Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста Костянтин Сілін та начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області Олексій Лепський – взяли участь у обговоренні питання. Як повідомив Володимир Шлея, на виконання доручення Президента України на території регіону створенню 148 груп соціальних патрулів, які наразі надали допомогу 91 людині. Працюють 263 стаціонарних пункти обігріву, з них: 178 - у сільрадах; 38 - у медичних установах; 19 - у підрозділах Товариства Червоного Хреста; 12 - у закладах громадського харчування; 10 - у будинках культури ; 4 - у ГУ ГСЧС України в Запорізькій області; 2 - при церквах ( м. Бердянськ). Крім того, передбачена робота 38 мобільних пунктів для обігріву людей у місцях відстою великовантажного автомобільного транспорту. На даний момент в пункти обігріву звернулися 3448 осіб, яким була надана медична, психологічна допомога тощо.

 Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігор Мещан повідомив, що на гаряче харчування бездомних з обласного бюджету торік було виділено майже 100 тис. грн. Також необхідні кошти на гарячі обіди виділені з місцевих бюджетів у містах Запоріжжя, Мелітополь і Бердянськ. Роздача безкоштовних обідів була розпочата ще 21 листопада минулого року. Наразі в області діє 26 пунктів.

 З особливостями роботи з таким контингентом населення поділився керівник Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста Костянтин Сілін. Він відзначив, що харчування - це один із шляхів повернути цих людей до нормального життя. Їм пропонують соціальні послуги, з ними працюють психологи, хворим на туберкульоз пропонують пройти лікування. Особливо важко цим людям пережити зимові морози, тому їм пропонують не тільки гарячі обіди, теплі намети, але й роздають теплі речі.

 За ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка під час новорічних та різдвяних свят була проведена акція «Зігрій ближнього», в період якої на потреби бездомних громадян та інших соціально незахищених верств населення було пожертвовано представниками влади та громадськості області 13 тис. грн.

 Довідково: упродовж 2013 року центри (служби) обліку бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, які втратили соціальні зв’язки, виявили 654 бездомних громадян, з яких зареєстровано – 406. При цьому на шлях ресоціалізації виявили бажання стати тільки 156 з них. Загалом з 2012 року в центрах на обліку перебуває 1200 безхатченків.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

четвер, 16 Січня 2014 15:43 | Переглядів: 580

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]