Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Не всі місцеві бюджети виконані, але заборгованість по захищених статтях видатків відсутня

Підсумки виконання місцевих бюджетів за 2013 рік були розглянуті на апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко. Як повідомив директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Медвідь, за розрахунками Міністерства фінансів України, прогнозований обсяг доходів загального фонду на 2013 рік для області мав бути збільшений на 13,7% (проти 2012 року),

що, на його переконання, заздалегідь було нереальним. Як пояснив посадовець, формула, за якою здійснено розрахунки, базувалася на досягнутих показниках за попередні три роки, а в 2009-2011 роках область перевиконувала доведені бюджети. Крім того, в 2012-2013 роках зменшено промислове виробництво, а промислові підприємства – це половина надходжень до бюджету. У зв’язку з цим місцеві бюджети не були виконані в усіх містах обласного значення, а також у шести районах - Бердянському, Василівському, Великобілозерському, Веселівському, Вільнянському та Пологівському.

 Разом з тим, є і позитивні моменти - незважаючи на складну фінансово-економічну ситуацію, вдалося досягти приросту доходів до загального фонду місцевих бюджетів на 3,6%. Крім того, Сергій Медвідь відзначив, що в повному обсязі забезпечено виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери та профінансовано всі захищені статті видатків. У якості компенсації за завищені обсяги доходів, доведені Міністерством, території області отримали короткострокові та довгострокові кредити.

 Тільки на захищені статті видатків торік було спрямовано понад 5,6 млрд. грн., що на 7% більше ніж у 2012 році. Також були збільшені соціальні виплати населенню – допомога родинам з дітьми, допомога дітям-сиротам та дітям-інвалідам тощо. Крім того, вирішено питання виплати 20%-ї надбавки медпрацівникам екстреної допомоги.

 Окремо директор Департаменту фінансів ОДА зупинився на роботі казначейської служби. За його словами, після отримання на єдиний казначейський рахунок російського кредиту – з 25 по 30 грудня - проведено платежів на суму 532 млн. грн..

 - Прошу звернути увагу, тільки нашій області не вистачало понад пів мільйона, а це - соціальні виплати нашим громадянам, - прокоментував інформацію голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

 Також очільник регіону повідомив, що в поточному році темпи промислового виробництва повинні збільшитись, а відповідно покращиться ситуація і в бюджетній сфері. Разом з тим, остаточно зняти всі питання не вдасться, оскільки наразі в області збільшилася кількість стратегічних соціальних об’єктів, які потребують фінансування. Тільки на обласний перинатальний центр та центр екстреної медичної допомоги потрібно більше 60 млн. грн.. За попередніми підрахунками, дефіцит бюджету на 2014 рік складе близько 103 млн. грн..

 - Кілька днів тому цією інформацією та своїм занепокоєнням з цього приводу я поділився з Першим віце-прем’єр-міністром України Сергієм Арбузовим. Вислухавши мене, він пообіцяв, що з проблемами фінансування об’єктів соцекономрозвитку область не залишиться наодинці, - резюмував Олександр Пеклушенко.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

понеділок, 20 Січня 2014 13:55 | Переглядів: 493

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]