Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Якість лікарських засобів – на державному контролі

Інспектори Державної служби з лікарських засобів у Запорізькій області продовжують перевірку аптечних складів, пунктів та лікувально-профілактичних закладів на предмет якості лікарських препаратів. Так, за період з початку року до 17 січня проведено планові перевірки восьми аптек, одного аптечного складу та п’яти стоматологічних клінік, які працюють в області.

Крім того, позапланово перевірено Гуляйпільську центральну районну лікарню (на підставі звернення прокуратури) та аптечні заклади ТОВ «Полімед» м. Запоріжжя (на підставі заяви споживача). За підсумками перевірок ліків з ознаками фальсифікації, незареєстрованих, протермінованих лікарських засобів у аптечних закладах не виявлено.

 Разом з тим, керівникам восьми суб’єктів господарювання видано приписи про усунення порушень. Одночасно з цим чотирьох посадових осіб лікувально-профілактичних закладів притягнуто до адміністративної відповідальності за використання ліків без інструкції про застосування. Відповідні адміністративні штрафи перераховані до Державного бюджету України.

 У той же час, лабораторією з аналізу якості лікарських засобів Державної служби з лікарських засобів у Запорізькій області проведено аналіз 19 серій лікарських засобів. Вилучено з обігу дві серії медикаментів у зв’язку з їх невідповідністю за показником «Опис».

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

вівторок, 21 Січня 2014 11:15 | Переглядів: 569

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]