Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

У регіоні триває реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання

У поточному році зовнішнє незалежне оцінювання буде проводитись з 11 предметів: української мови та літератури, історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови, світової літератури, однієї з іноземних мов (за вибором: англійської, німецької, французької, іспанської). При цьому кожен абітурієнт матиме право на складання тестів не більше ніж із чотирьох предметів.

За інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, тести з історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії можуть бути перекладені кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами, а зі світової літератури – російською мовою. Перекладу тестів для інших предметів не передбачено.

Пункти реєстрації розміщуються в Запорізькому інституті економіки та інформаційних технологій, Запорізькому національному університеті, відокремленому підрозділі Запорізького інституту економіки та інформаційних технологій у м. Мелітополь, а також у Бердянському університеті менеджменту і бізнесу.

Важливо врахувати, що в поточному році при реєстрації є ряд нововведень, про які слід знати. Зокрема, введено графу «відомості про громадянство», у зв’язку з чим необхідне надання іноземцями, особами без громадянства, біженцями, особами, які потребують додаткового або тимчасового захисту, закордонними українцями копії документа, що підтверджує законність перебування на території України. Крім того, в поточному році слід поставити позначку про згоду на обробку персональних даних у процесі проведення ЗНО та використання їх під час вступу до вузу. Факт згоди автоматично відображатиметься у заяві-реєстраційній картці.

Серед підстав для відмови в реєстрації: надання не всіх документів, необхідних для реєстрації; неналежне оформлення документа (-ів); зазначення в заяві-реєстраційній картці недостовірних даних; неможливість створення особливих (специфічних) умов для проходження зовнішнього оцінювання відповідно до висновку закладу охорони здоров’я; подання заяви пізніше встановленого терміну (не пізніше 05.03.2014), що визначається за поштовим штемпелем відправлення.

Для реєстрації абітурієнт має підготувати: дві фотокартки для документів розміром 3x4 см.; копію паспорта (або свідоцтва про народження, якщо немає паспорта); оригінал довідки з місця навчання за зразком, установленим Українським центром оцінювання якості освіти (або копію документа про повну загальну середню освіту, якщо особа вже здобула повну загальну середню освіту).

 Завершується реєстрація п’ятого березня 2014 року.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 22 Січня 2014 08:38 | Переглядів: 433

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]