Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Краща профілактика зимових травм - це обережність і обачність

З погіршенням погодних умов випадки сезонного травматизму зростають більш ніж удвічі. За статистичними даними, травматизм у зимовий період дає до 15% захворюваності і в 20% випадків є причиною інвалідності. За даними Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, за січень до лікувальних закладів області звернулися 3524 особи, в тому числі 2179 - у м. Запоріжжі з різними видами травмам.

Лише за останню добу зафіксовано 313 звернень, у тому числі 225 – у м.Запоріжжі. У цей час переважають забиття і переломи кісток (близько 15%), вивихи (близько 10 %). Головні причини цих травм - падіння через незадовільний стан тротуарів, доріг, неприбраний сніг, ожеледицю. Потерпілі - переважно люди працездатного віку (близько 80 %). Діти віком до 15 років складають 2%, а особи старше 60 років - близько 8%.

 Головною причиною травматизму взимку є банальний поспіх. Багато хто просто не помічає льоду, припорошеного снігом, унаслідок чого падають і отримують різні травми. Найбільш поширені травми - переломи кінцівок - виникають через те, що падаючи, людина інстинктивно виставляє вперед руку і обрушується на неї усією вагою тіла. Аналогічно незручно виставлена нога ламається в ділянці гомілки. У жінок цьому сприяє також носіння взуття на високих підборах. Літні люди через вікові особливості скелета нерідко отримують дуже серйозні ушкодження. Вони частіше ламають хребет, шийку стегна.

 Для попередження зимового травматизму медики радять дотримуватися таких правил: носити взуття на плоскій підошві або на низькому квадратному каблуці; під час ожеледиці ходити треба як можна повільніше, ковзати по льоду спеціально не варто; особам літнього віку рекомендується прикріплювати на підошву звичного взуття спеціальні накладки "протиожеледні".

 Департамент охорони здоров'я облдержадміністрації нагадує, що увага й обережність є основними засобами для профілактики травматизму, і не лише зимового. Виходячи на вулицю, треба оцінювати кожен свій крок.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

субота, 25 Січня 2014 15:50 | Переглядів: 514

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]