Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Обласна влада продовжує виконання програм соціального захисту «афганців» та «чорнобильців»

Указом Президента України Віктора Януковича 2014 рік оголошений Роком учасників бойових дій на території інших держав. 14 лютого в Запоріжжі відбудуться урочисті заходи, присвячені 25-й річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, пройде благодійна акція по збору коштів для допомоги воїнам-афганцям та вдовам загиблих.

Напередодні заходу з воїнами-інтернаціоналістами зустрівся голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. У зустрічі також взяли участь і ліквідатори аварії на ЧАЕС. Учасники зустрічі не змогли обійти увагою останні події, що відбуваються в Україні. На їх думку, всі дії по захопленню адміністративних будівель спрямовані лише на дестабілізацію ситуації в країні.

 - Це справжній підрив державності. Те, що сьогодні роблять екстремісти, може призвести тільки до розколу країни та суспільства. Не можна допускати подібних проявів радикалізму. Ми вважаємо, що в будь-якій ситуації можна знайти компроміс, можна домовитися і не допустити жертв і руйнувань, - заявив голова обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль Україна»Олександр Бутенко.

 Голова облдержадміністрації запевнив учасників зустрічі, що влада робить все можливе, аби уникнути непоправних наслідків політичної кризи в країні та стабілізувати ситуацію в регіоні.

 - Замість того, щоб боротися зі снігом, замість того, щоб боротися з купою проблем, ми змушені відволікати масу зусиль на ці явища. Але іншого нічого не дано. Звичайно ж, нас намагаються розколоти. Хочуть показати, що є дві України. Завдання -підпалити країну. Ми цього не допустимо. Ми зробимо все, щоб стабілізувати ситуацію, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 Крім обговорення ситуації в країні на зустрічі говорили про виконання цільових програм соціальної допомоги воїнам-інтернаціоналістам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Як запевнив керівник регіону, робиться все для того, аби вони не відчували дефіциту уваги та турботи з боку місцевої влади. Наприклад, у минулому році в рамках цільової державної програми воїнам-афганцям придбано п’ять квартир, 440 з них отримали безкоштовні ліки, 90 - пройшли санаторно-курортне лікування. 147 сімей отримали 50% знижки на оплату житлово-комунальних послуг. Також у минулому році «чорнобильцям» за рахунок цільової державної програми придбано дві квартири, виділено 544 санаторно-курортні путівки, в тому числі - 88 дитячих. Крім того, облдержадміністрацією спільно з обласним відділенням Всеукраїнської громадської організацією «Союз Чорнобиль Україна» проводиться підготовча робота зі встановлення пам'ятника учасникам ліквідації катастрофи на Чорнобильській АЕС в Запоріжжі на площі Маяковського.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

вівторок, 28 Січня 2014 14:00 | Переглядів: 487

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]