Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Подавайте декларацію вчасно

З 1 січня 2014 року розпочалася кампанія декларування доходів, отриманих громадянами протягом звітного 2013 року. Подання податкової декларації про майновий стан і доходи передбачено Конституцією України та Податковим кодексом України. Минулого тижня у Василівському відділенні Токмацької ОДПІ відбулася прес-конференція на чолі з керівником Наталією Солов'яновою,

  під час якої спеціалісти відділення відповідали на запитання працівників ЗМІ. Хто повинен подати декларацію про майновий стан і доходи? — Податкова декларація про майновий стан і доходи в обов'язковому порядку надається громадянами у разі отримання ними протягом минулого року доходів не від податкових агентів, та доходів з яких не утримувався податок, зокрема, це: іноземні доходи, доходи у вигляді спадщини та подарунків, доходи від продажу або надання в оренду рухомого та нерухомого майна (будинків, квартир, автомобілів тощо), доходи від продажу цінних паперів та корпоративних прав та інші доходи, які не були оподатковані протягом року за місцем виплати доходу, а також доход, отриманий від обробітку власного паю та реалізації продукції протягом 2013 року.

Обов'язок з подання декларації виникає у громадян, які у минулому році отримували заробітну плату та доходи за цивільно-правовими договорами від двох або більше податкових агентів і при цьому загальна річна сума таких доходів перевищила сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року. За 2013 рік ця сума становить 137 640 гривень за рік.

— Чи можуть батьки заповнити декларацію за дитину?

-— Податкова декларація заповнюється платником самостійно або особою, нотаріально уповноваженою таким платником (п.179.5 Кодексу). За неповнолітніх осіб або осіб, визнаних судом недієздатними, декларацію подають їхні батьки (опікуни, піклувальники).

— Чи діє в цьому році податкова знижка та хто має право її отримати?

— Платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Громадянин має право включити до податкової знижки у зменшення оподаткованого доходу або для повернення податку наступні витрати: частину суми процентів сплачених за користування іпотечним житловим кредитом; суму коштів, сплачених на користь закладів освіти, для компенсації вартості здобуття освіти платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення; суму коштів, переданих у вигляді пожертвувань; суму витрат на сплату страхових внесків платника податку та членів його сім'ї першого ступеня споріднення; суму коштів, сплачених платником податку у зв'язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку.

Податкову декларацію на отримання податкової знижки або повернення податку громадяни можуть подати до 31 грудня.

Якщо платник податку до кінця 2014 року не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками 2013 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

— Які терміни подання декларації?

— Як і в минулому році, річна податкова декларація подається громадянами - жителями Василівського району до Василівського відділення Токмацької ОДПІ у термін до 1 травня. Cума податкового зобов'язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянином самостійно до 1 серпня 2014 року.

— Чи можна Податкову декларацію про майновий стан і доходи подати поштою?

— Податкова декларація про майновий стан і доходи подається на вибір платника податку: особисто платником податку або уповноваженою на це особою; надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами зв'язку.

Нагадаю, що платники податків можуть скористатися сервісом електронного декларування. Подача звітності в електронному вигляді позбавляє декларанта необхідності відвідування органів доходів і зборів. Для того, щоб скористатися можливостями сервісу, платникам потрібно мати відповідне програмне забезпечення та електронний цифровий підпис, отримати який можна у відділеннях Акредитованого центру сертифікації ключів Міндоходів безкоштовно.

Для уникнення зайвого ажіотажу, черг та незручностей на період подачі звітності Центри обслуговування платників працюватимуть у посиленому режимі за принципом "до останнього відвідувача". Василівське відділення Токмацької ОДПІ запрошує громадян задекларувати отримані протягом звітного року доходи, не відкладаючи на останній день, подати декларацію.

 

вівторок, 28 Січня 2014 14:10 | Переглядів: 521

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]