Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Управління ветмедицини звітувало та планувало на майбутнє

Завершення року та початок нового завжди важливий період для кожного, адже це час підсумків та планування майбутнього. Особливої уваги аналізу своєї діяльності та новим завданням приділяють працівники ветеринарної медицини району. Днями у приміщенні ветлікарні відбулася підсумкова нарада під головуванням начальника управління ветеринарної медицини району Миколи Антонюка,

на якій були докладно озвучені всі підсумки та досягнення служби за минулий рік. На засідання був запрошений заступник голови райдержадміністрації Василь Зайцев.

 - 2013 рік був складний, та в цілому, всі виробничі показники і поставлені завдання служба виконала, - наголосив Микола Ілліч. – У новому році ми націлені на подальшу плідну роботу аби зберегти епізоотичне благополуччя Василівщини. У нас постійно на контролі захист та профілактика попередження африканської чуми, систематично проводимо ряд заходів і, на сьогодні епізоотична ситуація для нашого району стабільно-благополучна. До тих, хто утримує свиней доносимо необхідну інформацію щодо даного захворювання.

 Микола Ілліч також зазначив, що у районі загальна чисельність тварин незначна, але є господарства, які стабільно утримують певну кількість поголів’я тварин і нарощують його, це: ТОВ «Деметра-Вектор», ТОВ «Бекон Січ», агропромислова компанія Василівський цех № 10.

 - Приємно, що ВРХ у населення за 2013 рік збільшилося на 100 голів, але от корів, а саме маточного поголів’я, зменшилося на 120. Умовне поголів’я тварин у районі утримується на рівні 2012 року. За минулий рік кількість дворів, у яких тримають тварин, зменшилося на 363. Окрім того, служба веде перевірку продуктів харчування рослинного та тваринного походження на ринках та переробних підприємствах району. Всього за 2013 рік було перевірено 102 об’єкти, за порушення санітарних норм до відповідальності притягнули 44 особи.

 Говорив у своїй доповіді Микола Антонюк і про фінансове становище служби, інспекторську роботу, вакцинацію тварин, профілактичні заходи щодо запобіганню появи і поширенню таких хвороб як сказ, сибірка, африканська чума. На останок подякував усім працівникам ветслужби за виконану роботу та побажав подальших успіхів у новому році.

 Провідний лікар-епізоотолог Василівської РДЛВМ Петро Вітенко звітував про проведення профілактики інфекційних та незаразних захворювань на території району:

 - У 2013 році були зафіксовані 2 випадки сказу. У цьому зросла роль домашніх тварин, собак і котів, а от лисиць – зменшилася. У районі в 16230 дворів утримують більше 14 тисяч голів собак та 11 – котів. За минулий рік провели щеплення 12 тисячам собак або 85 % та 6 тисячам котів або 64,8 %.

 Говорив лікар-епізоотологіпро проведені дослідження, щеплення тварин на території району для підвищення імунного захисту собак та котів, просвітницьку роботу серед населення, щеплення свиней, попередження лейкозу у ВРХ, тощо. Наголошував на необхідності проведення щеплення маточного поголів’я корів.

 Також особливої уваги приділили стану лікувально-профілактичної роботи та ветеринарно-санітарним заходам, проведеним у минулому році, основним напрямкам роботи у новому. Доповідав провідний лікар Віктор Дімітров, який, окрім того,зосередив свою увагу на роботі ветеринарних дільниць у районі і відзначив, що у минулому році найкраще працювали Кам’янська, Малобілозерська та Василівська дільниці.

 Питання аналізу діагностичної роботи, лабораторного контролю продукції тваринного і рослинного походження висвітлила директор Василівської міжрайонної державної лабораторії ветеринарної медицини Світлана Жембазова. Світлана Володимирівна зауважила, що за минулий рік в ринкових лабораторіях збільшили кількість проведення експертиз м’яса свиней у зв’язку з тим, що майже півроку діяв карантин. Також у лабораторіях стали ретельніше перевіряти молоко, яйця, рослинну продукцію.

 Про стан агропромислового комплексу у районі у 2013 році доповів Василь Зайцев:

 - Минулорік у розпорядженні сільськогосподарських підприємств знаходилося 61,2 тис. га. Посівні площі по господарствам населення складають 30,5 тис. га. У 2013-му на території району тваринництвом займаються 10 сільськогосподарських підприємств, які реалізували на забій худоби і птиці в живій вазі 2882,2 т., з яких велика рогата худоба складає 10,1 т, свині – 2837,7 т., птиця – 29,7 т. Валовий надій молока від однієї корови за 12 місяців склав 3579 кг. На сьогодні основним напрямком розвитку тваринництва у районі залишається галузь свинарства.

 Також заступник голови РДА говорив про майбутній урожай, оплату праці сільгоспників, оренду паїв, фінансову підтримку сільгосптоваровиробників району. Василь Іванович добре відзначив роботу ветеринарної служби та побажав її працівникам подальших успіхів у забезпечення епізоотичного благополуччя у районі.

 На завершення зустрічі відбулося урочисте нагородження кращих працівників та структурних підрозділів. Грамотами райдержадміністрації відзначені Міжрайонна державна лабораторія ветеринарної медицини та Кам’янська дільниця ветеринарної медицини (ДВМ), головного управління ветеринарної медицини: завідуюча Кам’янською ДВМ Ірина Бурова та завідуюча лабораторією ветсанекспертизи Дніпрорудненського ринку Ольга Райна, районного управління: завідуюча лабораторією ветсанекспертизи Степногірського ринку Тетяна Гонська, завідувач Орлянською дільницею ветмедицини Андрій Титаренко та хімік-токсиколог МДЛВМ Тетяна Мельникова.

 

 За матеріалами газети «Нова Таврія»

середа, 29 Січня 2014 15:01 | Переглядів: 646

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]