Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Зимова риболовля завжди ризик для життя

26 січня на Каховському водосховищі напроти села Верхня Криниця, пообіді, вітром відірвало частину криги, на якій знаходились 3 рибалки. По даному факту від жителя с. Верхня Криниця надійшов дзвінок до 15-ДПРЧ м. Василівка. Відразу були вжиті заходи щодо порятунку людей. До операції також підключилися працівники приватного риболовецького господарства С.І. Марінова

— Сергій Галичиновський та Михайло Вертегел, які організували порятунок рибалок на човні "Крим". Менш ніж за 2 години потерпілих доставили на берег. На щастя, медичної допомоги вони не потребували. Відділ з питань цивільного захисту населення нагадує мешканцям та гостям Василівського району про небезпеку виходу на лід. У разі виникнення загрози здоров'ю та життю людей на водних об'єктах негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером "101".

 Улюбленим видом відпочинку багатьох людей є зимова риболовля. Але вона дуже небезпечна, і завжди несе ризик для життя.

 Взимку починати вилов можна при товщині льоду не менше 5-6 см за сухої, морозної погоди. Вирушаючи на риболовлю, треба обов'язково мати при собі 15-20 м міцної мотузки з тягарцем в 400-500 г на одному кінці. У разі потреби його легко можна закинути в ополонку, куди шубовснув ваш сусід.

 Щоб уникнути неприємних "сюрпризів" на зимовій риболовлі, необхідно обережно пересуватися на льоду. Якщо ж лід не витримав і ви провалилися, ні в якому разі не панікуйте. Пам'ятайте, що людина може протриматися у крижаній воді до 10 хвилин, потім починаються судоми. Вхопіться за край ополонки і кличте на допомогу. Якщо поруч нікого немає, вибирайтесь на лід самотужки. Для цього намагайтеся закинути одну ногу на лід, далі підтягнутись руками і перевернутися на лід. Після чого у жодному разі не вставайте, перекочуйтеся в безпечне місце. Якщо поруч нікого немає, швидко вилийте воду з взуття і рухайтеся до населеного пункту чи дороги.

 Пам'ятайте основні правила безпеки. Не можна: пробивати поряд багато лунок; збиратися великими групами; пробивати лунки на переправах; ловити рибу біля промоїн, а також потрібно завжди мати з собою мотузку довжиною 12 - 15 м.

 Якщо у вас на очах під лід провалилась людина, то: негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером телефону "101"; кричіть, що ви йдете на допомогу; наближайтесь до ополонки поповзом, широко розкинувши руки; підкладіть під себе лижі, дошку, фанеру; не підповзаючи до самого краю ополонки, подайте потерпілому палицю, лижу, шарф, мотузку, санки чи щось подібне і витягніть його на лід; витягнувши потерпілого на лід, разом із ним поповзом повертайтесь назад. Після чого якнайшвидше укрийте його і доставте в тепле місце, розітріть, переодягніть і напоїть чаєм.

 

 Відділ з питань цивільного захисту населення РДА

середа, 29 Січня 2014 15:07 | Переглядів: 498

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]