Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Область проходить перевірку негодою та починає підготовку до пропуску льодоходу

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів всеукраїнську селекторну нараду з питань забезпечення сталої роботи всіх об’єктів інфраструктури та узгодження дій щодо пропуску повені та льодоходу. Разом із заступником голови облдержадміністрації Петром Гончаруком у Запорізькій студії ВАТ «Укртелеком» працювали директор Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Шлея

та начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області Олексій Лепський. Як повідомив Урядовець, внаслідок негоди тільки протягом останньої доби знеструмлено понад 340 населених пунктів. Наразі роботи з відновлення електропостачання тривають в АР Крим, Одеській, Тернопольській, Дніпропетровській, Кіровоградській областях.

 На території країни працює понад 4 тис. пунктів обігріву та несе чергування 1000 соціальних патрулів. Крім того, 263 пункти обігріву відкриті у відділеннях Товариства Червоного Хреста.

 Олександр Вілкул повідомив, що за прогнозами синоптиків наступного тижня продовжиться погіршення погоди. Посилиться вітер, температура знизиться до 22 градусів морозу вдень та 33 - вночі. Тож керівники областей мають бути напоготові до такої ситуації.

 Щодо Запорізької області Петро Гончарук повідомив, що в області також внаслідок сильного вітру були знеструмлені населені пункти в Токмацькому, Приазовському, Приморському та Бердянському районах. Однак наразі практично всюди електропостачання відновлено. Залишається відкритим питання знеструмлення на Бердянській косі, там уже працюють спеціалісти, тож найближчим часом ситуація буде вирішена.

 Як повідомив начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області Олексій Лепський, внаслідок переметів на дорогах не постраждала жодна людина. Протягом останньої доби зі снігового полону було врятовано понад 120 одиниць техніки.

 Наразі перекрито траси в південному напрямку. Таке рішення пов’язано з тим, що сусідні області – Дніпропетровська, Донецька та Херсонська - через погодні умови не пропускають транспорт. На деяких трасах висота переметів сягає 1,5- 2 метри. Разом з тим, представник «Облавтодору» повідомив, що протягом восьми годин основні дороги будуть розчищені. Наразі в проблемних районах працює чотири ротери.

 Петро Гончарук підкреслив, що всі служби були готові до погіршення погодних умов, що дозволяє тримати ситуацію під контролем.

 Також у ході селекторної наради Віце-прем’єр-міністр України озвучив ряд завдань щодо підготовки до пропуску льодоходу та паводків.

 За словами Олександра Вілкула, після тривалих снігопадів можливе різке потепління, тому вже до 7 лютого в регіонах має бути затверджено план заходів щодо забезпечення пропуску льодоходу та паводків. Крім того, до 14 лютого всі відповідальні служби мають провести навчання.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

четвер, 30 Січня 2014 09:24 | Переглядів: 489

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]