Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

ЗИМА І ВСІ МИ: ХТО КОГО?

Люті морози і сильні хуртовини останні декілька днів тримають у полоні Василівський район. Як вдається комунальним службам долати наслідки негоди, чи розчищають дороги від снігу, чи мають можливість жителі населених пунктів дістатися до крамниць (і чи завозять туди хліб), до лікарень і при цьому не травмуватися?

Василівка.

— У четвер по місту працювало дві одиниці техніки, які надав приватний підприємець Поліщук, — розповідає заступник голови міськради Олександр Губа. — Один трактор працює на колгоспній території, а один — у центрі. Проблемною залишається вул. Степова (колгоспна територія), яка межує з полем, звідки постійно вітром намітає сніг. Там трактору доводиться прочищати дорогу по декілька разів на добу. Поступово розчищаються й інші вулиці. Звільнені від снігових заметів дороги до кладовищ. Розчищенням прибудинкових територій у центральній частині міста та тротуарів займається КП "Добробут".

Дніпрорудне. Як повідомив голова Дніпрорудненської міськради Євгеній Матвєєв, для розчищення доріг у місті задіяна не лише техніка КУП "Наш дім", а й КП "Дніпрорудненські тепломережі". За таких складних погодних умов допомогу вже традиційно надає ЗАТ "ЗЗРК", залучаючи і свою техніку до прибирання снігу, посипання вулиць тощо. На сьогодні дороги по місту більш-менш розчищені, комунальні служби працюють у посиленому режимі.

Степногірськ. Голова селищної ради Ірина Кондратюк:

— Техніку для чищення доріг нам виділили ФГ "Орбіта СМ", Степногі-рський ЕЦВВ КП "Облводоканал" та дільниця Придніпровського управління зрошувальних систем. Працівники КП "Дім" вручну розчищають до-ріжки, посипають їх. Роботи не припиняються. До крамниць хліб та продукти завозять. Маршрутки також їздять згідно з графіком.

Верхньокриничанська сільрада. Секретар ради Галина Олійник:

— Центральну вулицю по селу розчистив трактор, наданий Василівським ЕЦВВ КП "Облводоканал". Спільними зусиллями розчистили два заїзди на територію села з боку траси, а ось з боку Василівки дорога поки що занесена, до того ж, через сильний вітер її постійно замітає снігом з поля. Та "Райавтодор" обіцяв допомогти, тільки-но дійде черга. По селу транспорт їздить.

Малобілозерська сільрада. Заступник голови Яків Мащенко:

— У першу чергу почистили аварійно-небезпечні ділянки доріг і ті, де намело багато снігу. Поступово розчищаємо вулиці по селу. Найбільша проблема — відсутність дизпального. Старі запаси закінчилися, а нові купити не можемо через затримку платежів у казначействі. Добре, що сільгоспники виручають і технікою, а тепер вже й соляркою.

Балківська сільрада. Секретар Алла Демченко:

— Силами "Райавтодору" та нашого КП "Добробут" головні дороги по селу розчищені, ведеться робота на інших вулицях. Всі магазини працюють у звичному режимі, продукти завозять вчасно, громадський транспорт їздить.

Орлянська сільрада. Голова Володимир Назаренко:

— По Орлянці дороги прочищаються завдяки техніці, яку надали Володимир Бойко разом з синами Вадимом і Юрієм, дільниця Придніпровського управління зрошувальних систем (Олександр Гринь), СВК "Орлянський» (І. Гулак). Дорогами на Тополине, Улянівку та Відножине опі-кується керівник ПОП "АФ "Злагода" Катерина Луценко — саме техніка цього господарства наводить лад на вулицях сіл. Залишилася поки що не розчищеною дорога на Ясну Поляну, але керівник "Райавтодору" пояснив, що трактори задіяні у Михайлівському напрямку, де особливо великі перемети. Тільки-но там завершать роботу, приїдуть до нас. Продукти до магазинів, хоч і з невеликим запізненням, надходять.

Я щиро вдячний всім, хто у ці дні допомагає селам нормально функціонувати, відгукується на наші прохання. Всі разом ми наведемо порядок.

Підгірненська сільрада. Голова Юрій Живиця:

— На вулицях Підгірного попрацював трактор з ФГ "Алькаїр". А ось між Гладким і Підгірним дорога заметена і поки що не чиститься. Машини з продуктами чи з поштою поки що туди не доїдуть. Чекаємо велику техніку з "Райавтодору". Там обіцяють зробити все якнайшвидше.

Приморська сільрада. Секретар Наталія Бессонова:

— Через сильний вітер на дорогах утворилися великі перемети. Звісно, техніки "Райавтодору", який опікується нашими і не тільки дорогами, у ці дні не вистачає. Тому зараз ще чекаємо на підмогу. Сьогодні (у четвер) до магазинів, що по вул. Писаренка, Кірова, машини з хлібом не змогли проїхати, як, власне, і до поштового відділення.

П’ятихатська сільрада. Голова Людмила Величко:

— Дуже заметена і залишається поки що у сніговому полоні ділянка дороги Лук’янівка-Павлівка-Щербаки. Там впорається лише спеціалізована техніка "Райавтодору", але ж таких ділянок у нас по району немало. Отож доводиться чекати. Звісно, до магазинів хліб у ці населені пункти сьогодні не підвезли. Та, сподіваюся, проблема буде вирішена. По селах П’ятихатки, Жереб’янки, Щербаки дорогу "пробили" трактори, які надали місцеві фермери, за що їм велике спасибі.

Скельківська сільрада. Секретар Ірина Плюйко:

— По селу дороги прочищали трактори від фермерських господарств "Промінь" (кер. Є. Шевченко) та "Денис" (А. Плюйко). Подекуди доводилося розчищати декілька разів, адже вітром замітало знову. Транспорт по селу їздить, принаймні, хліб у магазини завезли. На дорогах між селами сільради працює техніка "райавтодору".

 За матеріалами газети "Нова Таврія"

п'ятниця, 31 Січня 2014 12:56 | Переглядів: 636

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]