Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Ріка митця ніколи не зміліє

Знаменні дати є не лише в житті людини, а й в історії країн, міст, підприємств… Наприкінці січня свій перший маленький ювілей — 5 років — відзначила Галерея народної творчості у Василівці, яку заснувала Ніна Речка, знана жителями району як керівник КП "Василівка-Градпроект".

Галерея пропонує відвідувачам (на продаж або просто помилуватися) картини, написані Ніною Опанасівною і місцевими художниками, а також вироби декоративно-ужиткового мистецтва, виготовлені жителями району (вишиванки, керамічні вироби, сувеніри з бісеру...).

Того зимового дня, у день Святої рівноапостольної Ніни (27 січня), в галереї зібралися друзі Ніни Опанасівни та просто поціновувачі художнього й декоративного мистецтва. Свої вітання господарці Галереї привезли і колеги — головний архітектор м. Запоріжжя Віктор Трубін, директор науково-дослідного інституту будівельних конструкцій Віктор Шокарев, друзі-колеги з області Юрій Трубніков, Юрій Лукашов, заступник голови Василівської міськради Віктор Казачков, начальник відділу культури та туризму РДА Тетяна Шаталінська, заступник директора музею-заповідника "Садиба Попова" Анна Безрученко та ін.

Зустріч проходила у творчій, теплій атмосфері, яку допомогли створити не менш творчі особистості — Яна Василина, Олег Васюков, Юлія Бабкова, Євгеній Катеринчук та поети літературного об’єднання "Ліра" Денис Філатов, Василь Бодня, Тетяна Лемешко, Анна Сластіна. Їхні виступи дарували присутнім чудовий настрій. До того ж, до співу долучилася і Ніна Опанасівна, яка, на додачу до свого художнього таланту, ще й гарно співає.

Вона дійсно творча особистість. Жінка, яку Господь наділив унікальним умінням створювати оригінальний, прекрасний світ образів, думок, почуттів. Все це Ніна Опанасівна гармонійно втілює у власних художніх полотнах. За останній рік її Галерея поповнилася новими картинами. Це переважно портрети друзів та колег, зображені на фоні квітів. Воістину жіноче мистецтво, яке вдало поєднує романтизм, красу і неповторність образу. До речі, у лютому оновлену колекцію картин Ніни Речки можна буде побачити на обласній виставці у Запоріжжі.

Кожен з присутніх на святі адресував Ніні Опанасівні слова захоплення і вдячності за прагнення зробити наш світ прекраснішим і добрішим, зичили, аби ніколи не міліла ріка її таланту, а також висловлювали сподівання, щоб якнайшвидше поряд з роботами художниці з’явилися картини її онука Саші, який вже сьогодні дивує рідних першими замальовками. Що й говорити: ген творчості породжує нові таланти.

Теплі слова прозвучали і на адресу чоловіка Ніни Опанасівни, Олександра Михайловича, який підтримав ідею дружини створити Галерею і нині опікується її діяльністю.

Гості Галереї залишали виставку, сповнені новими враженнями та почуттями: зустріч з творчими людьми надихає, окриляє, спонукає… Поряд з ними хочеться творити і вірити, мріяти і втілювати омріяне у життя.

Тетяна Міськова

 

 

вівторок, 04 Лютого 2014 13:16 | Переглядів: 615

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]